Cubansk verdensklasse forfatter

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Leonardo Padura har en cubansk mesterforfatter. Leonardo Padura har en cubansk mesterforfatter. Foto: Lindhardt og Ringhof.

FLUGT: I 1939 ligger SS. Saint Louis for anker med ni hundrede jøder. De er flygtet fra det nazistiske Tyskland og venter på tilladelse til at gå i land i Havanna.

leonardo-padura-kaettereDrengen Daniel Kaminsky står på kajen sammen med sin onkel og venter på familien. De forventer, at flygtningene vil bestikke embedsmændene med den Rembrandt-skat, der har tilhørt familien siden det 17. århundrede. men planen mislykkes, og skibet må returnere til Tyskland.

I 2007 sættes maleriet til salg på auktion i London, og Daniels søn Elías tager fra USA til Havanna for at grave nærmere i familiens skæbne og maleriets historie.

Kun en mand som tidligere kriminalkommisær Mario Conde kan hjælpe Elías med den opgave. Sammen opruller de familiens historie og ikke mindst historien om det gamle Rembrandt-maleri.

Den cubanske forfatter Leonardo Padura skriver bøger fuld af eksotiske cubanske kulisser og desillusionerede karakterer. Hele sit forfatterskab igennem har han dog arbejdet på at udvide krimibegrebet. Selv har han sagt: "Det vigtigste er at skrive godt og allermest at sørge for, at teksten er mere end et litterært mysterium". Det gør han til fulde i "kættere".

Senest ændret Fredag, 26 december 2014 08:57

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.