Skt. Hans salat

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Jorbærsalat med marcipan til Sankt Hans. Jorbærsalat med marcipan til Sankt Hans. Foto: Odense Marcipan.

MIDSOMMER: Helt nyplukkede jordbær fra gårdbutikken eller haven er en himmerigsmundfuld, for de danske bær har sødme og en skøn smag af bær.

Det gør danske jordbær perfekte til en Sankt Hans jordbærsalat, der serveres med marcipancroutoner og spises til bål, samvær og Midsommervisen.

Bålet varsler, at lyset er ved at vende og langsomt går det mod mørkere tider. I gamle dage var det den slags overgange, der gav frit spil for naturens kræfter. Derfor brænder vi heksen på Sankt Hans-bålet. På den måde sikrer man, at de onde kræfter holdes i ave og sendes til Bloksbjerg.

I dag bruges aftenen til at hygge sig i stedet – og heldigvis for det. Og hvad er mere hyggeligt end en fantastisk sommersalat, der passer perfekt til lejligheden?

Jordbærsalat med marcipan croutoner
(fire personer)
150 g Original Odense Marcipan
Revet appelsinskal fra 1/2 økologisk appelsin
1 spsk. rørsukker
1/2 kg jordbær
1 lille mangofrugt
1/4 dl appelsinlikør
250 g melon i tern
1/2 dl friskpresset appelsinsaft
1 bdt. frisk mynte

Først skæres marcipanen i små tern, der vendes i rørsukker blandet med revet appelsinskal. Marcipan-croutonerne lægges herefter på en bageplade med bagepapir, og de skal bages ved 225º C i omkring otte minutter – hvilket vil sige, indtil de er sprøde og gyldne.

Herefter halveres jordbærrene. Mangofrugten skælles og kødet skæres fri fra stenen. Mangefrugten skæres i tern og de blandes med jordbær og melon. Hæld appelsinsaft og cointreau over frugten hvorefter den skal trække lidt.
Drys med marcipancroutoner og frisk mynte og server straks.

Senest ændret Mandag, 02 juni 2014 12:31
Mere i denne kategori: « God mad Stop madspild »

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.