Sunde æbler til Gråsten Æblefestival

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Jesper Kock fra Det Sønderjyske Køkken ved at børn er vilde med æbler - her har han dog selv fået kartoffeltjansen. Jesper Kock fra Det Sønderjyske Køkken ved at børn er vilde med æbler - her har han dog selv fået kartoffeltjansen. Foto: Sønderborg Kommune.

ÆBLER: Elever fra Rinkenæs Skole vil sammen med Jesper Kock fra Det sønderjyske Køkken lave gode og sunde retter med æbler til Gråsten Æblefestival. Og alle kan få lov at smage de lækre sager ved Æblefestivalen på fredag, hvor op mod 800 børn vil være samlet på havnen i Gråsten.

Gråsten er kendt for sine æbler, og byen elsker de friske frugter i alle afskygninger. Hele uge 41 har eleverne på Rinkenæs Skole haft æbler på skoleskemaet. 0. til 3. klasse skal for eksempel lave stoftryk med æbler og lavet syltetøj.

LÆS OGSÅ: Vinterklargøring i drivhus og have

Æbler og god mad

4. til 6. årgang vil være optaget i i læse-, gøgler- og fotoværksteder, alt med æbler som tema. Naturligvis kommer madeksperten Jesper Kock fra Det Sønderjyske Køkken i Sønderborg også forbi. Sammen skal kokken og eleverne lave ung og energisk mad i form af Bircher-müsli og sunde salater.

Gråsten Æblefestival løber af stablen på havnen torsdag kl. 17 til lørdag kl. 17. Om fredagen kan alle smage lækkerierne, der er lavet af skoleeleverne.

I Æblesejladsteltet vil der kl. 10.30-13.30 være boder og historiehjørne, og der vil være pyntet flot af eleverne. Og Jesper Kock rykker ind med grupper af elever, som fremstiller og tilbyder smagsprøver á fire omgange, ca. kl. 11.20, kl. 11. 50 og 12.20 og 12.50. Det hele bliver energisk kommenteret for publikum af Henrik Hilmer, der er kendt fra Kim Larsen-kopibandet The Noodles.

- Vi vil gerne bakke op om at få Gråsten og Rinkenæs på landkortet, og det er godt for eleverne at opleve, at de er en del af noget større, siger leder af Rinkenæs Skole Ulla Brommann.

Børn elsker sund mad

Jesper Kock har tidligere prøvet at lave mad sammen med børn, og erfaringen er, at de kan lide sund mad:

- Her får de muligheden for at opleve smagen og råvarerne. Når de er med til at lave maden og har det sjovt med det, kan de spise det meste. Det er også vigtigt, at de er sammen om det, så det at lave mad bliver noget socialt acceptabelt. Det fjerner afstanden til maden, siger Jesper Kock, som driver Det Sønderjyske Køkken i Sønderborg sammen med Sune Axelsen.

De er begge er uddannede som kokke hos Restaurant Bind, og i en årrække har Jesper drevet Jespers Kockkerier. Desuden er han underviser og er blandt andet tilknyttet Københavns Madhus som underviser.

I Det Sønderjyske Hus er der også et undervisningskøkken, hvor der holdes mange typer kurser: Fx for børn og voksne sammen, for flygtninge i integrationsforløb og for medarbejdere som teambuilding i virksomheder.

Grænseløse oplevelser - dansk- tysk æblesejlads på Flensborg Fjord

Gråsten Æblefestival indgår i dansk-tysk æblesejlads på Flensborg Fjord, som støttes af KursKultur med partnerne bag Region Sønderjylland-Schleswig, det danske kulturministerium og Ministerium für Justitz, Kultur und Europa des Landes Schleswig-Holstein. Projektet finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Senest ændret Torsdag, 20 oktober 2016 13:46

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.