Bedste restaurant i Frederikssund

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
God dansk mad kan man få på Gerlev Kro. God dansk mad kan man få på Gerlev Kro. Foto: Aage Krogsdam.

RESTAURANTER I TOPKLASSE: I Frederikssund og omegn ligger der adskillige skønne restauranter med god mad, og vi har spist på flere af dem.

Vi starter lidt uden for Frederikssund i landsbyen Gerlev i Hornsherred, hvor en charmerende bindingsværksejendom, har fungeret som kro siden 1967.

LÆS OGSÅ: Spis billigt på restaurant i København

gerlev-kro-restaurant-madA la carte på Gerlev Kro

Ud over daglig a la carte har man også en stor sal, hvor der kan bespises større selskaber, ligesom kroen sælger mad ud af huset. Til stedet hører to næsten nyopførte sidebygninger med 20 dobbeltværelser.

Udvalget på menukortet består af veltilberedte, traditionelle retter. Vælger du at falde forbi Gerlev Kro enten til frokost eller til middag, så er udvalget stort, og der er rigeligt med mad på tallerkenen, så alle bliver mætte. Samtidig er priserne rimelige.

Vi har prøvet både middag og frokost på kroen. Alt var frisk tilberedt og lækkert, og dertil kommer et venligt og servicemindet personale.

Mad på Beef House

I selve Frederikssund by har vi spist på flere af byens mange gode restauranter. En af dem er Beef House, der ligger i det relative nye butikscenter "Sillebroen".

Restauranten er, som navnet Beef House også lader ane, kendt for sine gode, store saftige og velsmagende bøffer. Dem kender vi - og de er gode. Derfor valgte vi denne gang lidt andre retter.

Vi var der til frokost, og min kone fik to varme fiskefileter med hjemmelavede pomme fritter, mens jeg fik en kylligesalat.

Både fiskefileterne og kyllingesalaten var frisklavet og meget velsmagende. Vi havde vores barnebarn Fillippa med, og hun fik en traditionel børnepizza med italiensk salamipølse. Den var stor og god, men for stor for en 8-årig pige.

Stedet er rent og pænt og med en venlig betjening. Beef House ligger på 1. salen i indkøbscenteret.

laksesalat-vivaldi-frederikssund-mad-restaurantBrunch på Cafe Vivaldi

I stueetagen samme sted ligger blandt andre Cafe Vivaldi. Om sommeren er der 120 sidde pladser på en hyggelig terrasse lige foran centeret.

I Vivaldi kan du få Frederiksunds bedste brunch, fastslår man i reklamerne. Men den er da også god med alt, hvad hjertet kan begære. Da jeg prøvede den, var retterne alle friske og vel tilberedte. Vivaldi byder også på middags retter a la carte.

Blandt andet gode bøffer og forskellige sandwiches. Og kaffen er helt i top. Priserne er rimelige, og kvaliteten og servicen er fin.

LÆS OGSÅ: Frederiksbergs bedste brunch

toldboden-mad-restaurantFrokost på Toldboden

En helt ny restaurant i byen er Toldboden, der ligger nede ved havnen. Her bydes på lidt af hvert. Børnefamilier er velkomne, ligesom det er oplagt at henlægge sin forretningsfrokost og forretningsmiddag her. Her findes en lang række gode retter på menukortet.

Køkkenet byder på gastronomiske oplevelser, som forener det klassiske franske gourmekøkken med en tvist af nordiske elementer.

Det unge køkkenteam prøver at give gæsterne den bedst smags- og synsoplevelse. Menukortet følger årstidernes skiften, og der benyttes friske og nogle gange lokale råvarer, hvor alt laves fra bunden, som kokken siger.

Åbne på restauranterne alle dage

Alle restauranterne har åbent hele ugen fra frokost, og køkkenerne lukker typisk ved 22-tiden de fleste steder.
Alle steder kan fås både dansk produceret og udenlandsk produceret øl. Flere restauranter har nogle af de nye special øl fra mikrobryggerierne på menukortet sammen med gode hvid- og rødvine stort set fra hele kloden.

Senest ændret Lørdag, 08 oktober 2016 16:00

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.