Løb med farver i Odense

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
The Color Run er sjov motion og farver. Motionsløbet er for alle. The Color Run er sjov motion og farver. Motionsløbet er for alle. Foto: The Color Run Danmark.

MOTION: Det amerikanske The Color Run rammer Odense i morgen den 23. maj. Deltagerne skal møde op i hvidt tøj, der med garanti ikke er hvidt, når løbet er overstået.

Faktisk må der ikke være noget hvidt tilbage efter de fem kilometer, og det tiltaler åbenbart folk i Odense.

3000 deltagere i motionsløb

Sidste år løb således 3.000 farveglade odenseanere de fem kilometer i Fruens Bøge - gennem fire forskellige farveområder.

odense-color-run-motionNår man kommer til mållinjen i år, så afsluttes der med Finish Line Festival med dj Jean von Baden, koordineret farvekast og farvekanoner.

- Det er lige så meget et løb, som det er en fest og et æstetisk fænomen. Der er også noget hedonisme i det – deltagerne giver slip på hverdagen og iscenesætter sig selv. Det handler om at træde ud af sin normale rolle, forklarer sociolog Bjørn Schiermer Andersen fra Københavns Universitet, som forsker i hipsterkultur og ungdomsfænomener.

Farveløb i hele verden

Motionsløbet begyndte i USA i 2013, og i dag løbes der i over 50 lande i hele verden. Odense er med for andet år i træk, og langt de fleste deltagere er mellem 15-45 år.

Mange løber sammen med venner, som hivs der var tale om en festival - dog uden alkohol eller fulde folk.

Motion for alle

Hele 56 procent af deltagerne i København i 2014 havde aldrig løbet motionsløb før.

- Vi er stolte af, at vi tiltrækker nogen, som ellers ikke ville deltage i et organiseret løb. Måske handler det om, at det ikke er konkurrencebaseret, men mere sjov og ballade, så det appellerer til nogle andre typer, end dem der normalt løber motionsløb, siger løbsdirektør i The Color Run, Christian Thomsen.

I år afholdes The Color Run i København, Herning, Aarhus, Odense, Aalborg, Slagelse og Kolding. Se mere på www.thecolorrun.dk. God tur!

Senest ændret Fredag, 22 maj 2015 07:08

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.