Skab sammenhold omkring idrætten

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Holdsport har altid været velegnet til at skabe sammenhold. Holdsport har altid været velegnet til at skabe sammenhold.

MOTIVATION: Vi er efterhånden kommet et godt stykke ind i det nye år, hvilket betyder, at mange er i gang med at efterleve det nytårsforsæt, som var ønsket for år 2017.

Mange af disse nytårsforsætter omhandler en sundere livsstil – heriblandt at dyrke motion oftere i hverdagen. Men ifølge undersøgelser falder vi fra og begynder at falde af på nytårsforsættet.

LÆS OGSÅ: Mad og motion skal planlægges

Men hvordan kan vi fastholde motivationen, så nytårsforsættet rent faktisk bliver en succes?

sport-loeb-loebetraening-skovFirmalogo som tryk på tøjet

Vi mennesker er skabt for at være en del af sociale sammenhænge, derfor kan det virke som ekstra bonus ved idrætsaktiviteten, hvis sporten bliver delt sammen med andre mennesker. Simpelthen, at få skabt et sammenhold omkring idrætten. Det behøver ikke nødvendigvis være i en idrætsklub, at vi får stillet vores sociale behov omkring sporten. Det kan sagtens være igennem firmaet, at den fælles fritidsaktiviteter deles sammen med kollegaer.

For at støtte op om den fælles fritidsinteresse og ikke mindst sammenholdet, kunne I for eksempel få lavet specielt designet tøj til formålet – hvor I vælger et tryk på tøjet. Der findes masser af muligheder indenfor tryk på tøj og T-shirts. Måske har I et logo på arbejdstøjet, som kunne blive en del af træningen med tryk på T-shirten eller på sweatshirten.

Sport som hygge

Er der ikke mulighed for at få kollegaerne med på "sportsvognen", kan det være, at I er nogle venner, som eventuelt vælger at starte noget "hygge-bold" op.
Overvej igen hvordan man kan bevare fælleskabet – er det ved at få jeres eget klubnavn, som et tryk på T-shirten – eller bør I overveje at tilmelde jer turneringer, for at holde motivationen i top på holdet? Begynder I på turneringer eller at spille kampe, så kunne første step være, at få designet tøj med et statement som et tryk på T-shirten.

Alternativt kunne det være ideelt at starte en løbeklub med vennerne eller familien. Ikke at det behøver være flere gange om ugen man mødes, men blot en enkelt gang om ugen for at bevare motivationen på holdet. Ønsker man at bevare motivationen i forhold til løbetræning, er Endomondo en alletiders app, hvor man kan dele sin løbetræning med et større løbefællesskab. Så udover at have en "hold T-shirt" med tryk på tøjet, så kan man også oprette sit eget hold på Endomondo.

Motivation er nøglen til succes

Når det kommer til nytårsforsæt, hvor ønsket om øget træning er i fokus, er første step altid at motivationen er i top.

Hvad motiverer dig? Er det motiverende at møde op til et helt hold, som bakker dig op i at yde det bedste til træningen, er det sammenholdet og fællesskabet eller måske er det tredje halvleg som trækker, hvor der hygges over en øl eller sodavand?

I korte træk, så vil det altid være glæden som holder motivationen oppe, hvad enten det er træningen, turneringerne eller fællesskabet omkring det at have samme tryk på tøjet.

Senest ændret Fredag, 12 november 2021 19:17

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.