Mad og motion skal planlægges

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sara Jin Smidt har skrevet en bog om kost og motion. Sara Jin Smidt har skrevet en bog om kost og motion. Foto: Politikens Forlag.

SPIS SUNDT: At tabe sig og blive stærkere og mere tonet kræver viden, prioritering og benhårdt arbejde. Med denne bog kan man ifølge kost- og træningseksperten Sara Jin Smidt nå sine resultater, komme i sit livs form og få kroppen, man altid har drømt om.

Healthy Skinny Bitch-principperne er ifølge forfatterinden ikke en ekstrem mirakelkur, men en enkelt tilgang til kost og træning, der tager udgangspunkt i teorien om almindelig mad til almindelige mennesker samt enkel, effektiv og benhård træning, der virker.

LÆS OGSÅ: Få succes med nytårsforsæt

Kostprincipperne og bogens opskrifter handler om forskellen på at spise sundt for at holde vægten og på at spise sundt og slankende for at tabe sig.

slankebog-sara-jin-smidt-kurKost og træning

Ud over kostprincipperne får man redskaberne til at sætte realistiske mål samt tre forskellige træningsprogrammer for hele kroppen; to på henholdsvis 60 minutter og 45 minutter samt et 30 minutters quick-program, som kan udføres efter en løbetur, eller hvis man kun har begrænset tid.

Bogens forfatter Sara Jin Smith er blandt andet chefredaktør på magasinet Fit Livning. Hun har udviklet principperne bag Healthy Skinny Bitch på baggrund af sin uddannelse som cand. scient. i human ernæring og har mere end 10 års erfaring som kostvejleder, personlig træner og holdinstruktør, hvor hun hævder at have opnået gode resultater hos sine klienter.

I bogen er der oplistet nogle træningsprogrammer på 30 minutter uden redskaber, 45 minutter med håndvægte eller med kettlebells, 60 minutter med håndvægte eller kettlebell.

Måltider og vægttab

Det er alt sammen arbejdsredskaber til forskellige øvelser, som skal kombineres med den rette kostsammensætning, for at man kan tabe sig. Der er i bogen en række kostforslag til morgen, frokost og aftensmad samt mellemmåltider med kalorie tabel, næringsindhold, energi-, protein- og kulhydratindhold i de enkelte råvarer.

Der er ikke så meget nyt i bogen. Alle er klar over, også forfatterinden, at skal man tabe sig, så gælder det om at spise sundere og at forbrænde mere end man spiser. Altså skal man fokusere på sit energiindtag og sit energiforbrug.

Men nyskabelsen i bogen er afsnittene om de forskellige grøntsagers energiindhold, protein, kulhydrat, fedt og kostfibre pr. 100 gram.

De gode grøntsager

Oversigten fortæller om værdier for grove grøntsager, fine grøntsager, grove kulhydrater, magre proteinkilder og gode fedtkilder. Disse sider er gode at blive kloge af og fortæller en, hvad man helst skal spise.

I et andet kapitel fortælles om, hvor mange kalorier man indtager ved forskellige dagskostforslag. Der er fem forslag med variationer i råvarer og med kalorie indtag fra 1202 til 1282 kalorier.

Der er også deciderede opskrifter - omkring 30 med morgenmads forslag heraf flere med flotte og beskrivende fotos. Derefter følger 20 frokostretter også meget beskrivende, så kommer godt 20 aftensmåltids forslag og til slut otte mellemmåltidsforslag. Alle opskrifterne følges af gode tilberedelsesbeskrivelser.

Bogens sidste tredjedel er træningsøvelser på gulv, som sammen med en lang række fotos kommer med forslag til daglige øvelser. Fordi det er en kombination af øvelser og den rigtige daglige indtagelse af maden, der kan bidrage til at man holder sig slank og dermed sund.

Senest ændret Tirsdag, 17 januar 2017 18:45

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.