Kreative forhandlinger i en fiktiv verden

Udgivet i Boligindretning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Det er megasjovt at skabe sin egen verden! Du kan gøre som, du har lyst til, og samtidigt kan du også lære en del ved det samtidigt. Mange strategispil gør en mere skarp, og derved en svære modstander at slå. Hvis du kan se dig selv, som en yderst kompetent strateg, eller gerne vil blive det, er der mange virksomheder, som du kan henvende dig til.

Lær at drive dit eget samfund

Det er næsten som at drive sin egen virksomhed. Dog er penge kun en mindre del af spillet – formålet er at blomstre. Catan handler om at fordele ressourcerne rundt omkring (med medspillerne), for at kunne overleve. Der kan opstå scenarier, hvor det kan være nødvendigt at få en byttehandel forhandlet igennem.

Det kan måske være, at en ”modstander” har noget træ eller mursten, som du skal bruge til at bygge huse med, men ikke selv har – tilgengæld kan det være, at du sidder inde med materialer, som den anden skal bruge, som f.eks. madvarer.

Tålmodighed og god sportsånd er vejen frem

Det siger sig selv, at man skal have gang i hjernecellerne, når man spiller det her brætspil, og gerne vil vinde. Catan er et tænkespil, hvor man får sejr, ved at gå snedigt til værks – derfor er brætspillet perfekt til dem, der godt kan lide at løse problemer og/eller komme ud af vanskelige scenarier.

Matematik spiller også en rolle i det her spil. Med basale matematiske færdigheder, kan spillere udregne og forudse potentielle scenarier, der muligvis kunne opstå, og være beredte på det værste. Forberedelsen kunne indebære fordeling af ressourcer til de mest sårbare områder i din ”verden.”  

Så er der det sociale aspekt af spillet, som man heller ikke må glemme. Som næsten ethvert brætspil ude i verden, kræver Catan, at man taler med hinanden, for at kunne få en god aftale i hus.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.