Forretningsmål og klimavenlighed er blevet ligeværdige størrelser

Udgivet i Dit liv
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Der er dømt totalt fagre nye verden i det nye årti, hvis man skal tro erhvervsrejsebureauet BCD Travel. Dette med ord som hyperloop, elektrisk drevne fly og selvkørende biler. For der er ingen fast opskrift på, hvordan forretningsrejser skal skrues sammen, men BCD Travel forudsiger i denne artikel en række tendenser i det nye årti.

De forudsiger blandt andet, at der vil være et stigende ønske om at rejse mere miljøvenligt. Populært sagt 'den grønne forretningsrejse', dét at rejse mere bæredygtigt og stræbe efter klimaneutrale rejser.

Forskning viser også, at hver en dollar brugt på forretningsrejser medfører 12,5 dollar i forøget omsætning, og at potentielle kunder er 50 % mere tilbøjelige til at underskrive en kontrakt efter et personligt møde.

"Vi rejser mere end nogensinde før. Antallet af internationale flyvninger steg til 1,4 milliarder i 2018, to år tidligere end forudsagt, og den globale økonomi vokser stadig", siger Mike Janssen, Global Chief Operating Officer og Chief Commercial Officer i BCD Travel. "I partnerskabet med vores kunder er det vores rolle at hjælpe dem med at indfri deres forretningsmæssige mål, samtidig med at de får værktøjer og information til at reducere den indflydelse, som flyrejser har på klimaet".

Men nye innovative løsninger, der tilgodeser miljøet, økonomien og de rejsendes præferencer kan snart være klar.

Hyperloop: Hvad filan er det?

Hyperloop vil - hvis alt går vel - give mennesker mulighed for at rejse mellem byer i aluminiumskapsler, der glider gennem forhøjede lavfriktionskanaler med 1125 - 1285 km i timen. Denne nul-kulstofemissionsform for transport vil være et realistisk alternativ til flyrejser over korte afstande. Test heraf skulle være planlagt til 2020, og den første lancering kan ske inden udgangen af 2023.

Elektrisk drevne flyvninger

Flyproducenter er allerede i gang med forsøg på at udvikle elektriske fly. Til en start vil disse fly, i følge BCD Travel, ikke kunne komme meget længere på elektricitet end den gennemsnitlige familiebil. Hvis de flyver mere end ca. 800 kilometer, har de brug for en blanding af konventionelt brændstof og elektrisk energi. Alligevel kan selv disse hybrider stadig give en stor reduktion i CO2-udledninger. Delvis eller helelektriske fly testes i øjeblikket og kan, i følge BCD Travel, være i drift i 2022.

Hvad kan virksomheder og rejsende selv gøre 

Mens rejse- og transportbranchen fokuserer på anden generation af den nye teknologi, kan virksomheder og deres rejsende i mellemtiden selv ændre adfærd for at reducere klimapåvirkningen af deres forretningsrejser. BCD-eksperter med fokus på bæredygtighed leverer gode råd:

• Evaluér din organisations bæredygtighedsindsats med værktøjet Sustainability in Travel Self-Assessment Tool. Oprettet af Global Business Travel Association (GBTA) og BCD giver det Travel Managers mulighed for at evaluere 10 områder af rejseprogrammets bæredygtighed for at identificere styrker og svagheder. Værktøjet giver også anbefalinger til forbedring.

• Overvej nøje, om det er nødvendigt at mødes personligt, eller om der er alternativer til flyrejser, der kan hjælpe med at reducere CO2-udledninger. Interne møder, der ikke øger salget eller bundlinjen, er et godt sted at starte med at bruge virtuelle samarbejdsløsninger.

• Hvis det er nødvendigt at flyve, bør man overveje at modregne aftrykket af sin forretningsrejse ved at beregne omkostningen ved rejsens CO2-udslip og donere et tilsvarende beløb til bæredygtige energiprojekter over hele kloden.

• Engagere forretningsrejsende og øge deres opmærksomhed ved at bruge værktøjer som TripSource til at dele tips, der gør forretningsrejser mere bæredygtige - såsom at vælge miljømærkede hoteller, samle flere aftaler og møder på én forretningsrejse, leje elbiler eller benytte offentlig transport.

• Få mere inspiration ved at læse BCD's seven steps for greater sustainability.

Hvad ellers kan man forvente i 2020

Ud over miljøvenlige initiativer har BCD Travel identificeret en række andre 2020-tendenser, der med stor sandsynlighed vil påvirke forretningsrejser. Den fortsatte udvikling af selvkørende biler kan give forretningsrejsende mulighed for at bruge deres tid som passager, der forbereder sig til møder, snarere end som chauffør, der skal holde øje med kørslen. Bymiljøløsninger som selvflyvende taxaer vil også kunne tage mobilitetsspørgsmålet til et højere niveau og løse stigende trafikproblemer. Den fornyede interesse for rumrejser kan føre til nye opfindelser, der reducerer rejsetiden på lange afstande med næsten en tiendedel. Robotter dukker op i lufthavne og på hoteller og kan også forbedre forretningsrejseoplevelsen.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.