Vikingerne kommer til København

Udgivet i Familieliv
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Vikingetid lige midt i dejlige København. Vikingetid lige midt i dejlige København. Foto: Nynne Bojsen Faartoft/Nationalmuseet.

HISTORIE: I dagene 23. og 24. august bliver der masser af mjød, musik og heste på Nationalmuseet i København, hvor man vil levendegøre vikingetiden. Nøjagtig som sidste år vil gaderne omkring museet blive lavet om til en markedsplads med over 200 vikinger.

Placeringen af vikingemarkedet midt i hovedstaden er med til at gøre det til noget helt særligt.

- Vikingerne bor, sover og spiser her omkring. De slår simpelthen deres telte op i Ny Vestergade med udsigt til Glyptoteket i den ene ende og Christiansborg i den anden. På den måde smelter nutid og fortid sammen, siger Gitte Engholm, som er museumsinspektør på Nationalmuseet og ansvarlig for markedet.

De tre islandske heste, der også deltager, har fået kost og nattelogi i royale omgivelser – nemlig i De Kongelige Stalde ved Christiansborg.

Handel og musik
Vikingemarkedet er bygget op, så der er noget for alle sanser. Man vil kunne høre ambolten fra smeden og hestenes vrinsken, se krigerne slås og dufte vikingepulser og mjød. Markedet kommer til at bestå af 40 boder med håndværk lavet på vikingemaner.

Især for børnene vil der være masser af aktiviteter, hvor de kan prøve at bage, hakke brænde, lave bål eller klappe en hest, mens fortællere folder historien ud. På den måde lærer børn - og voksne - en masse, mens de hygger sig.

Vikingemarked på Nationalmuseet
Tid: Lørdag d. 23. august kl. 10.00-18.00 og søndag d. 24. august kl. 10.00-16.00
Sted: Indgang ved Stormbroen og Ny Vestergade. Aktiviteterne foregår langs Frederiksholms Kanal, Ny Vestergade samt i Palægården i Prinsens Palæ og i forhallen.
Entré: Voksne: 55 kroner. Børn under 18 år: 25 kroner.

Mere om vikingemarkedet og de mange aktiviteter her.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.