Den sikre vej til øko-guf

Udgivet i Sundhed
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Find vej til økologiske spisesteder. Find vej til økologiske spisesteder.

NEM ØKOLOGI: Er du også interesseret i at spise så økologisk som muligt men har svært ved at finde vej i en jungle af madtilbud på både restauranter og i supermarkeder? Så er der faktisk godt nyt.

Nu bliver det væsentligt lettere at finde vej til økologiske måltider på danske spisesteder. Fødevarestyrelsen og VisitDenmark har i samarbejde udviklet app'en 'Økologiske Spisesteder', som gør det væsentligt nemmere for ikke bare danskere men også udenlandske turister at finde vej til caféer, restauranter og hoteller i Danmark, som har det økologiske spisemærken i enten guld, sølv eller bronze.

App'en lanceres på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo i Herning, hvor økologi i år har indtaget hele tre haller. Man må formode, at det er fordi, økologi vinder mere og mere indpas hos den brede befolkning.

LÆS OGSÅ: Guide: forbedr kroppen og sindet med disse planter

Danmark kan mere end vindmøller 

App'en er udviklet fordi økologien skal trække flere turister til især landdistrikterne.

"Verden over efterspørger forbrugerne mere økologi. Den nye app gør det lettere for de mange økologi-interesserede turister og danskere at finde frem til de økologiske måltider i Danmark. Det er godt for de økologiske landbrug og spisesteder og skaber udvikling - også på landet. Det styrker samtidig kendskabet til Danmark som førende økologi-nation, når flere turister oplever dansk økologisk gastronomi. Stor tak til VisitDanmark og Fødevarestyrelsen", siger Paul Holmbeck, medlem af Det Økologiske Erhvervsteam og Politisk Direktør i Økologisk Landsforening.

LÆS OGSÅ: Pandekager uden æg

Restaurationsbranchen vil være med

Der er nu registreret 228 øko-spisemærker blandt danske hoteller, restauranter og caféer. Men der vil komme langt flere i fremtiden, vurderer Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.

"At satse på økologi er ofte en god forretning for spisestederne - især hvis de kan synliggøre det med det økologiske spisemærke. Vi får et voksende antal henvendelser fra hoteller, restauranter og caféer, som ønsker vejledning i forhold til at opnå mærket. Mange af køkkenerne i restaurationsbranchen lever allerede op til kriterierne for at få det økologiske spisemærke, men høster bare ikke fortjenesten", siger Torben Blok.

App'en 'Økologiske Spisesteder' kan findes i App Store og på Google Play.

Der er desuden udviklet et site på VisitDenmarks hjemmeside, hvor de økologiske spisesteder er plottet ind på et Danmarkskort, og hvor man kan se, hvilke økologiske spiseoplevelser der ligger i relativ nærhed til Margueritruten.

Senest ændret Torsdag, 19 april 2018 11:15

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.