×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 146

3 tip til tørt værelse i kælderen

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Kælderen kan blive husets bedste rum og et godt soveværelse. Kælderen kan blive husets bedste rum og et godt soveværelse. Foto: Fotostock.

KÆLDERVÆRELSE: De fleste vil rynke på næsen ved tanken om at skulle have soveværelse i kælderen på grund af den høje risiko for skimmelsvamp. Det er der absolut ingen grund til! Med disse tre byggetips kan du trygt sove i kælderen.

Et omfangsdræn er en måde, hvorpå du kan lede overskydende vand væk fra dit hus, og på den måde sikre din kælder mod vand- og fugtskader. Et omfangsdræn både ligner og kan sammenlignes med en tagrende – bare placeret under jorden.

LÆS OGSÅ: Energirenovering af 50'er bolig

Omfangsdræn rundt om huset

Et omfangsdræn søger for, at overskydende vand ledes væk fra dit hus, så der ikke dannes fugt i væggene. Inden du starter med at anlægge et omfangsdræn, er det en gode ide at finde ud af, hvor det overskydende vand kommer fra. Det overskydende vand er ofte overfladevand, som er resultatet af kraftig nedbør, eller høj grundvandstand, der kan skabe et vandtryk mod huset.

Et omfangsdræn vil sørge for, at vandet fra dit hus ledes væk og ned i en speciel brønd, der er særlig designet til at føre drænet vand videre til et kloak- og afløbssystem.
Grundig isolering af loftet

Umiddelbart tænker man ikke, at loftet er det vigtigste at tænke på, når man overvejer at flytte soveværelset ned i kælderen. Ikke desto mindre kan det at få isoleret loftet gøre hele forskellen.

ombygning-renovering-kaelderIsolering af loftet

Først og fremmest vil en isolering af loftet betyde flere penge mellem hænderne. Et uisoleret loft udgør nemlig store poster på henholdsvis energi- og varmeregningen. Argumentet for at isolere loftet er, at den varme, som man helst skulle beholde nede i kælderen for at forhindre fugt, forsvinder opad i huset. Et isoleret loft ville derfor betyde et markant varmere indeklima, hvilket koster mindre at varme op og holde tørt. En anden fordel ved isolering af loftet er, at selve luften i kælderen bliver sundere at indånde.

Dernæst gør et isoleret loft en stor forskel for energiregningen. Hvor et dårligt isoleret hus bruger cirka tre gange så meget energi, som et velisoleret hus, udleder det samtidig også tre gange så meget CO2.

Hvis du vil spare penge og sikre et godt indeklima i kælderen, skal du isolere dit hus. Dog skal du også isolere dette på den rigtige måde, og følge de lovmæssige krav for isolering. Ifølge loven skal isolering for lofter være på minimum 300 millimeter, og for lavenergihuse minimum 400 millimeter.

En god seng

Prikken over i'et i dit nye kælder-soveværelse er selvfølgelig en god og stor seng. For at få et gennemført lækkert soveværelse er det ikke her, der skal spares! For at få det optimale og mest funktionelle soveværelse, bør man investere i en seng med flere funktioner. Derfor kan det anbefales at investere i en elevationsseng.

En almindelig boksmadras indsnævrer mulighederne for brug til andet end til at ligge og sove i sengen. Med en elevationsseng derimod, er det muligt at bruge denne til flere ting. Fordelen ved at kunne hæve og sænke sit hovedgærde er først og fremmest, at du med et giver sengen andre funktioner end til at sove i. Sengen kan nu bruges som et ergonomisk møbel, som giver en bedre oplevelse ved at se tv eller læse. Det handler om at nyde livet.

De gængse mål for en dobbelt elevationsseng er 180 x 200 centimeter, hvilket svarer til to enkeltsenge. En elevationsseng består af to separate madrasser, så disse kan køres op og ned uafhængigt af hinanden. For at kunne køre henholdsvis hovedgærdet og fodenden op og ned, kan det være en god ide at investere i to separate topmadrasser, eller en såkaldt split-topmadras, som hænger sammen på midten, og I derved undgår revnen i midten af sengen.

Senest ændret Torsdag, 20 oktober 2016 13:46

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.