Energirenovering af 50'er-bolig

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det arkitekttegnede 50'er hus bliver gennemgribende renoveret. Det arkitekttegnede 50'er hus bliver gennemgribende renoveret. Foto: BetterHome.

ENERGI: Parret Anne Bech Kokkenborg og Johan Raunkjær Ott bor i et hus fra 1955. Huser er arkitekttegnet og trænger til energioptimering. Derfor skal det nu renoveres med respekt for det oprindelige design.

I det fine typehus fra 1955 hvor Anne og Johan har boet siden august med deres lille datter på halvandet år er der lyst og højt til loftet.

Det var det specielle og æstetiske udtryk, som de to faldt for, da de købte huset. Men de har hele tiden været klar over, at det 60 år gamle hus trængte til energirenovering.

- Vi kan ikke lufte ordentligt ud, fordi vinduerne binder, hvilket ikke er så godt for indeklimaet. Hele vinteren har radiatorerne stået på fem, men alligevel skal vi give Nanna et ekstra lag tøj på, forklarer Anne Bech Kokkenborg.

Overblik over energirenovering

Vinduerne var dog kun en del af problemet, og det energimæssige blev tydeligt, da BetterHome blev kontaktet. BetterHome er et samarbejde mellem Grundfos, Danfoss, Rockwool og Velux.

- Vi har været meget optagede af ikke at miste det arkitektoniske udtryk, som jo er en del af huset. Med BetterHome fik vi en fuldstændig gennemgang af huset, og de kunne se på de ting vi selv har overvejet og samtidig komme med nye forslag. De kunne ligesom se det i et større perspektiv, hvor vi både fik den håndværksmæssige og energimæssige side af det, siger Johan Raunkjær Ott.

Energi og overblik

Helhedsløsning - altså at se hele huset som et hele - er tanken bag BetterHome. Meningen er at gøre det overskueligt for en boligejer at komme i gang med energirenovering. BetterHome samarbejder derfor også med energiselskaber, finansieringsselskaber og håndværkere over hele landet.

- Vi oplever at mange boligejere giver op på forhånd, fordi det bliver for kompliceret at inddrage det energimæssige perspektiv i renoveringen. Ved at se på helheden og tilbyde konkrete løsningsforslag, gør vi processen nemmere, siger Niels Kåre Bruun, direktør i BetterHome.

Nye vinduer

Familien udnytter de lune måneder til at få nye vinduer i huset, et nyt indgangsparti og ny facade. Det skal være slut med at sidde at småfryse.

- Vi har valgt en mere langtidsholdbar løsning nu. Der blev fokuseret meget på, hvad der bedst kunne betale sig for os, og samtidig får vi det design vi gerne vil have, tilføjer Anne Bech Kokkenborg.

Det er arkitekten Johan Christensen, der har tegnet huset. Der er særlige kendetegn som træbeklædte paneler på facaden, store vinduespartier ud mod haven og loft til kip.
Samlet beløber investeringen sig til en halv million, og renoveringen giver en årlig besparelse på 4.000 kroner. Desuden modtager husejeren et energitilskud efter renoveringen.

Senest ændret Lørdag, 16 maj 2015 15:18

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.