Guide til de bedste podcast

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det kan være svært at navigere rundt i de store mængder podcast-titler. Det kan være svært at navigere rundt i de store mængder podcast-titler. FOTO: Juja Han on Unsplash

Er du også træt af at lytte til det samme gamle radioindhold? Ved at lytte til podcast kan du skære alt det unødige væk og lytte til det, som interesserer dig. Men med flere tusind podcast kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Her er Fritidsmagasinets guide til de nogle af de bedste.

Podcast har for alvor fået fat i danskerne, og hvis man ikke allerede lytter til en eller flere, bør man overveje at komme i gang. Podcast har nemlig mange fordele. Udover at man kan downloade dem, og derved høre dem overalt, omhandler de et hav af forskellige emner. Så uanset om man ønsker at blive klogere på noget bestemt eller bare vil underholdes, kan man finde det helt rigtige match.

Men netop af den grund kan det være vanskeligt at vide, hvor man skal starte og slutte henne. Fritidsmagasinet har derfor samlet de bedste podcast, som du kan lade dig inspirere af:

LÆS OGSÅ: En samlet guide til streamingtjenester i Danmark

Anders og Anders – De er tilbage i nyt format (DA)

Var du også en af dem, som var slemt skuffet, da radioprogrammet "De sorte Spejdere" stoppede efter 4 succesfulde år? Og savner du den unikke kemi mellem Anders Breinholdt og Anders Lund Madsen? Så har vi en glædelig nyhed til dig. Anders og Anders er tilbage i nyt format – sammen har de nemlig lavet podcasten "Anders & Anders". Med deres sorte humor og med satiren i fokus formår de atter at tryllebinde deres lyttere. Her bliver der snakket om alt mellem himmel og jord, og der er intet emne, som er for stort eller for småt. Det som gør denne podcast helt speciel er, at intet er planlagt, hvilket resulterer i uforudsigelige og utroligt sjove samtaler.

My Favorite Murder – En podcast om mord og intriger (ENG)

Stay sexy and don't get murdered - sådan lyder catch-phrasen for podcasten, som har taget verden med storm. Hvis du troede, at du var den eneste, som synes, at mord er spændende - selvfølgelig på dybt forfærdelig måde - så tager du fejl. My Favorite Murder har nemlig på ganske kort tid vokset sig stor netop på grund af den store interesse for dette emne. Så sidder du med en kriminaldetektiv i maven, er dette helt klart en podcast for dig. Den er underholdende men giver dig samtidig indblik i den mere mørke side af menneskeheden ved at gennemgå nogen af de mest kendte mord og seriemordere. Størstedelen af de undersøgte cases tager udgangspunkt i amerikanske sager, men til tider bevæger værterne sig udover landegrænsen og snakker om mere internationale mord, som er foregået i Australien, England, Norge og Danmark. Eksempelvis byder et af de nyere afsnit på en gennemgang af den danske ubådssag og mysteriet bag mordet på Kim Wall.

DE 95 PROCENT – Tag det bevidste valg (DA)

Forskning viser, at vi mennesker kun handler bevidst omkring 5 procent af tiden. Resten af tiden kører vi på autopilot, og vi er dermed teknisk set ubevidste om vores krop, vores bevægelser og de handlinger, vi fortager os. Går man med et ønske om at være mere til stede, burde man tage et valg om at lytte til denne humoristiske og nede-på-jorden podcast. I 'De 95 procent' får man nemlig redskaberne til at tage bevidste valg, så man kan finde tilbage til kernen af sig selv og blive den livstils-gangsta, man er født til at være. Værterne Jesper Holm, som du kender som Kanonkongen fra P3, og Sisse Dall, der er holistisk ernæringscoach og yogalærer guider dig gennem tidens mest omtalte diættrends og sundhedsmyter. Du får tips til, hvordan du sover bedre, træner bedre, oplever synkronicitet i din hverdag, og ikke mindst hvordan du får den perfekte, sunde lort!

LÆS OGSÅ: Solen er så rød mor

My Dad Wrote a Porno – En hysterisk morsom podcast (ENG)

Har din 60-årige far skrevet en erotisk roman? Nej – men det har Jamie Nortons. Og i stedet for at glemme det, valgte han at dele den med verden i en komisk podcast. Sammen med sine to gode venner drager Jamie på en litterær rejse, hvor de linje for linje gennemgår og analyserer den erotiske historie Belinda Blinked. Man skulle tro, at dette ville skabe en akavet og mærkelig podcast, men dette er ikke tilfældet. Forfatterens manglende skriveerfaring og manglende viden om bl.a. den kvindelige anatomi skaber nemlig i stedet en unik og dybt fascinerende underholdning, som kan få alle til at grine ukontrolleret og højlydt. Så har du brug for et godt grin, så er denne podcast værd at lytte til.

BINGE – med Frederik og Kasper (DA)

Hvis du er en total serienørd og bingewatcher samtlige afsnit, så snart det er muligt, skal du lytte med på denne podcast. Her får du nemlig rig mulighed for at gå endnu mere i dybden med dine yndlingsserier fra HBO, Netflix og Amazon. Hver uge dykker værterne og serieeksperterne Kasper og Frederik ned i nogen af tidens vildeste og mest populære tv-serier. Sammen med forskellige gæster fra – henholdsvis film, komik, politik og tv – prøver de i fællesskab at analysere, hvad serierne siger om os og vores verden. Ved at følge denne podcast vil du således altid være med på det seneste nye samt få en helt ny forståelse og værdsættelse for den moderne underholdningsform.

Senest ændret Tirsdag, 01 maj 2018 11:04

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.