Østaten Palau udgiver Kierkegaard mønt

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

GULDMØNT: En af Danmarks største forfattere og filosoffer, Søren Kierkegaard, hædres med egne mindesmønter. Mønterne udgives af republikken Palau i samarbejde med Mønthuset Danmark.

Mønterne markerer Søren Kierkegaards fødsel, som fandt sted for præcis 200 år siden.

- Søren Kierkegaard er ikke alene en af Danmarks største forfattere, han er også en af verdens mest kendte filosoffer. Kierkegaard er noget af en litteraturens rockstjerne, der hviler fortsat noget magisk over hans navn og hans litterære produktion, siger Ole Bjorn Fausa fra Mønthuset Danmark om baggrunden for at at markere jubilæumsåret med Kierkegaard mindesmønter.

Søren Aabye Kierkegaard blev født den 5 maj 1813 i København, hvor han også døde 11 november 1855, kun 42 år gammel. Kierkegaard regnes af mange som fader til eksistentialismen, og i sin levetid fik han udgivet adskillige skønlitterære, religiøse og filosofiske værker.

Søren Kierkegaard mindesmønterne laves i tre forskellige varianter: To mønter i guld og en i sølv. Mønterne udgives af republikken Palau og præges år 2013. Alle mønterne har et portræt af Søren Kierkegaard på forsiden og et våbenskjold på bagsiden.

 

Senest ændret Søndag, 18 august 2013 16:47

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.