Sådan gør du din have klar til vinteren – en guide

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Foto: Pexels Foto: Pexels

Dette indhold er sponsoreret

Efteråret er kommet, og vinteren nærmer sig med hastige skridt. Derfor er det en god idé at gøre din have klar til de kolde måneder. Det behøver ikke at være så svært at gøre haven klar, men det kræver lidt planlægning og overblik. Læs med her, og få overblikket over, hvordan du gør din have klar til vinteren.

Klippeopgaver og rydning - invester i en buskrydder til trimning af mindre grene, rydning af krat, stier og ukrudt.

En buskrydder er en effektiv og praktisk haveredskab, der gør det nemmere at klippe op og rydde i haven. Buskrydderen kan bruges til at trimme mindre grene og rydde krat, stier og ukrudt. Der findes mange buskryddere fra anerkendte mærker på markedet. 

Buskrydderen har typisk en lang skaft, så man ikke behøver at bøje sig ned for at bruge den i jordhøjde. Den kan også have en motor, så den er nemmere at bruge, eksempelvis når man klipper hækken. Ofte er det bedst at trimme grene, når bladende er faldet af træerne, da dette gør det nemmere at se, hvor grene skal klippes.

 

Hvilke planter kan overleve frost?

Nogle planter kan sagtens overleve frost, men det er ikke alle. Det er især de stedsegrønne planter, som kan tåle at blive udsat for kulde og frost. Dette skyldes, at de har en meget højere tolerance overfor kulde, end andre planter har. Der findes både buske, træer og græs, der er stedsegrønne, og disse kan uden problemer overleve frostvejr. 

Dog skal man være opmærksom på, at nogle af de blomstende planter i haven, kan have det sværere over vinteren. En lang række blomster holder typisk kun en enkelt sæson, da de ikke kan tåle frost, og derfor vil man skulle plante nye blomster til foråret. Også citrustræer kan have det svært om vinteren, så dem kan du med fordel tage indenfor i de koldeste måneder.

Kan man lade havemøbler stå ude i vinterhalvåret?

Havemøbler er typisk noget, som man tager indenfor i vinterhalvåret, da det ikke er holdbart at have dem stående ude. Dog kan det godt lade sig gøre at have havemøbler stående ude i vinterhalvåret, hvis man sørger for at give dem den rette pleje. Det vil sige, at man skal sørge for at imprægnere dem jævnligt. På den måde kan man forebygge, at møblerne bliver ødelagte af vejret. Dog er der ingen garanti, og derfor er det en fordel at stille havemøblerne indenfor i vinterhalvåret.

Det er ikke for sent at gøre din have klar til vinteren, og det er aldrig for tidligt at begynde at planlægge. Så kan du nyde synes af sne på buskene uden at bekymre dig.

Senest ændret Onsdag, 19 oktober 2022 06:40

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.