Få en grønnere garderobe

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Annoncørbetalt indhold

Klimaet er noget, som mange snakker om, og noget, som mange faktisk kan være enige om, er, at der skal gøres noget. Rigtig mange er endda med på den ide, at de også selv vil tage nogle anderledes valg i hverdagen, som netop kan være med til at gavne klimaet. Et valg, som mange eksempelvis tager, er at få en mere bæredygtigt garderobe, da mode- og tøjindustrien faktisk er en af de helt store syndere.

Genbrug er in!

Den både billigste og mest bæredygtige måde at få fat i nyt tøj på er faktisk at købe genbrug. Når man køber tøj, der er brugt, bidrager man nemlig ikke til produktionen af nyt tøj, fordi alt det, man så køber, er noget, der er blevet brugt af andre.

Så hvis man er klar på at tage et meget bæredygtigt valg i forhold til det tøj, man går i, så skal man hoppe med på genbrugsbølgen. Der er desuden mange forskellige måder at finde frem til fedt genbrugstøj på. Man kan selvfølgelig kigge rundt i diverse genbrugsbutikker og vintage butikker - men ellers er der også mange grupper på sociale medier, apps og mere, hvor man selv kan gå ind og sælge sit genbrugstøj og desuden også købe det, som andre sælger. Så på den måde er der rig mulighed for at tage grønne valg.

Brands der fokuserer på bæredygtige materialer

Hvis man ikke er helt så meget til, at hele garderoben skal bestå af genbrug, men man stadig gerne vil tage en af ansvaret i forhold til den meget miljøskadelige produktion af tøj, så kan man gå efter brands, som netop reklamerer for, at de tænker bæredygtigt i deres produktion. Der er altså tale om miljøvenligt tøj, som stadig føles som at købe helt nyt. Men i modsætning til fast fashion og den type produktion, vil der altså have været flere grønne overvejelser og valg, og det er der netop flere og flere brands, der gør en dyd ud af. Det er selvfølgelig svært at gøre det 100% bæredygtigt, men der er mange brands, der i hvert fald er på vej i den rigtige retning.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.