Den bedste ur-guide til den stilbevidste

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Annoncørbetalt indhold 

Det kræver lidt omtanke at vælge det rigtige ur. Er du på jagt efter et hverdagsur til det casual look? Leder du efter et armbåndsur, som du kan gå med på arbejdet? Måske leder du slet ikke efter et ur, som du skal gå med, men som et investeringsaktiv i stedet? Det er ikke nemt at vælge det perfekte ur, derfor har vi samlet en kort ur-guide til dig i denne artikel. 

Hvilket urværk passer til dig 

Urværket er ligesom urets motor, og det er, hvad der få uret til at tikke og viserne til at bevæge sig. Der findes tre slags urværker som du kan vælge imellem:

  • Kvarts - Et mere moderne ur som kører på batterier
  • Automatisk - Et ur som optrækker sig selv
  • Mekanisk - Det gammeldags ur, som du selv skal trække op

Urværket har også noget at sige om prisen. Ofte er de gammeldags mekaniske ure dyrere end de andre slags, men det er også disse ure, som stiger i værdi gennem årene. Moderne ure med kvarts urværk koster ofte ikke lige så meget som de andre.

Ure som investering

Hvis du ikke kun er på jagt efter et ur, som ser flot ud, så kan du også investere i et luksusur som en investering. Nogle urmærker som for eksempel det populære aquanaut Patek Philippe ur er et fantastisk investeringsaktiv, hvis du gerne vil gro en god formue.

Samtidig har du et super lækkert og stilfuldt ud at gå rundt med, som samtidig fungere som din helt egen passive investering. Dog skal du huske at passe ekstra godt på dit luksusur, så det er til at sælge igen.

Forskellige urkasser

Urets design siger noget om, hvad uret er lavet af. De førnævnte luksusure, som også er de dyreste, er lavet af ædelmetaller og tåler for eksempel ikke vand. Hvis du er på udkig efter et billigere luksusur, så kan du med fordel vælge en urkasse lavet i rustfrit stål, titanium eller tungsten.

Sportsure skal naturligvis være i et rustfrit materiale, så du kan bruge det til fitness og træning. Disse urkasser er ofte lavet i rustfrit stål eller titanium, som godt kan tåle sved og fugt.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.