Lækker gulerodskage med mandler

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Gulerodskage med mandler passer perfekt til efterårshygge. Gulerodskage med mandler passer perfekt til efterårshygge. Foto: Hermesetas.

KAGE: Med efterårsferien lige rundt om hjørnet er mange i gang med at planlægge en række aktiviteter. Det skal dog også være plads til lidt hygge rundt om bordet, og her kommer gulerodskagen til sin ret.

En gulerodskage er - ud over at være lækker - helt perfekt til årstiden. Og gulerødderne er superlækre og skønne i år.

Så man kan roligt invitere familie og venner til en varm kop te eller kaffe og et par stykker hjemmelavet gulerodskage med mandler.

Kalorielet kage

En gulerodskage med mandler kan sagtens laves kalorielet, hvis man erstatter sukkeret med natursødemidlet SteviaSweet. Sødemidlet giver en ligeså sødlig og dejlig samg som sukker, men uden de mange kalorier.

Gulerødder og mandler fås hele året rundt, men efteråret er et godt tidspunkt, hvor gulerødderne netop er trukket op. God appetit og arbejdslyst.

Gulerodskage med mandler - 10 personer

Revet skal og saft fra 1 limefrugt
4dl Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
6 æg
250g revede gulerødder
2dl finthakkede mandler
2spsk hvedemel
1tsk bagepulver
1spsk Maizena

Tilberedning

Først tændes ovnen på 175 grader. Smør en springform (ca. 1½ liter) eller en anden lignende rund form. Herefter opdeles æggehvide og æggeblommer. Derefter piskes æggeblommer og SteviaSweet Drys-Let til det er luftigt. Tilsæt dernæst de revne gulerødder sammen med revet limeskal og saft.

Bland hakkede mandler, hvedemel, Maizena og bagepulver og rør det i gulerodsblandingen. Æggehviderne skal piskes til stift skum, og de vendes herefter forsigtigt i dejen, der efterfølgende hældes over i formen. Kagen bages så i den nederste del af oven i omkring 40 minutter. Gulerodskagen skal køles lidt af i formen, inden den tages ud af denne.

Samlet giver opskriften cirka ti stykker lækker gulerodskage med mandler. Velbekomme.

 

     Opskrift

         1. stk

kJ

         7200

           720

kcal

         1720

           172

Protein g

         62,3

             6,2

Kulhydrat/g

         97,0

           10,0

Fedt/g

       110,0

           11,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senest ændret Mandag, 05 oktober 2015 17:19

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.