Sådan kan du spise mindre kød

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Masser af grøntsager og for eksempel tynde kartoffelskiver på pizzaen begrænser brugen af kød. Masser af grøntsager og for eksempel tynde kartoffelskiver på pizzaen begrænser brugen af kød. Foto: Shutterstock.

MADVANER: Vi får hele tiden at vide, at vi skal spise mindre kød. Men for mange er det svært at vide, hvad vi så skal spise? Hvis du er tabt for inspiration kan du søge efter opskrifter på nettet, hvor du kan få hjælp til at lave mange lækre vegetarretter.

Her på siden vil vi gerne komme med nogle gode råd til, hvad du kan tænke over, hvis du gerne vil spise mindre kød.

Kød til morgenmad

Først skal du tænke over, hvor meget kød du spiser om ugen. Hvor mange måltider spiser du kød til? De færreste spiser kød til morgenmad. Dog er kød ofte på morgenmadsmenuen i weekenden, da bacon er en vigtig del af en god brunch.

Hvis du gerne vil skære ned på kød, er morgenmaden et godt sted at starte. Faktisk er kroppen ikke velegnet til for meget kød fra morgenstunden, da dette er for svært at omsætte - især hvis man har lidt træg mave. Derfor er morgenmaden et godt sted at starte, da kroppen faktisk vil takke dig for det, og du nedsætter dit indtag af kød betydeligt på lang sigt.

Det handler om at komme godt fra start om morgenen. Hvis det er uvant for dig ikke at spise kød om morgenen, kan du forsøge at lave nye gode rutiner for morgenstunden. En god morgen er afslappet og fyldt med ting, du godt kan lide. Hvis du derfor gerne vil spare lidt på kødet fra du står op, kan du forsøge at tillægge dig andre vaner, du synes godt om, som eksempelvis at læse avisen, sætte din yndlings spilleliste på højtaleren eller tage et spil på computeren. Spil nu, hvis det er det, der får dig bedst fra start!

Alternativ til kød

De fleste spiser rugbrød til frokost, og det bliver ofte toppet med kødpålæg. De bedste alternativer til kødpålægget kan enten efterlignes eller nyfortolkes. En af vegetarernes absolutte favoritter er det ristede rugbrød med avocado og salt og peber. Vi forstår godt hvorfor – det smager himmelsk!

En anden fortolkning af at spise mindre kød er at spise det rigtige kød. Der er nemlig mange udskæringer på dyrene, som er mere populære end andre. Blandt de mest populære tæller selvfølgelig de møre udskæringer, såsom filet og mørbrad. Det der oftest bliver ladt eftertragtet tilbage er ting som lever, tunge og hjerte.

Hvis man gerne vil hjælpe til at bekæmpe madspild, er det ovenstående udskæringer man skal gå efter. Eksempelvis er en mad med leverpostej et bedre alternativ til rugbrødsmaden. For selvom det er kød, så er det noget, som ville gå til spilde, hvis du ikke spiste det. Hvis du derimod helt skal undvære kød i frokosten, kan du overveje at spise en æggemad. Her kan du finde mere inspiration til lækre frokostalternativer.

Nye madvaner

Det er især aftensmaden, som mange har svært ved at ændre vaner til. Den største udfordring er her at skulle vænne sig af med at spise kød til kulhydraterne. Her gælder det om at slå vegetarretter op på nettet, og du finder med garanti en masse spændende retter uden kød.

Du kan også vælge at fortolke familiens livretter. Eksempelvis kan du lave vegetarpizza eller vegetarlasagne, som plejer at være det helt store hit. Erstat kødet i lasagnen med bønner, linser eller revet gulerod, for stadig at få den fylde og det "bid", som kød plejer at give. På pizzaen er især bælgfrugter gode. Prøv at skære tynde skriver af enten kartoffel, pastinakker eller aubergine og læg på pizzaen som pålæg. Ovenpå en fyldig tomatsauce og under et godt lag lækkert ost er denne pizza verdens lækreste! Her kan du finde inspiration til hvordan I sammen kan tage de sunde valg, som er gode for hele familien.

Senest ændret Onsdag, 18 januar 2017 08:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.