Har du glemt reglerne for håndbagage? Her kommer tre huskeregler

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Annoncørbetalt indhold

Ovenpå en tid med Covid-19 kan det være lang tid siden, man har været ude og rejse. Derfor glemmer man naturligvis også, hvilke regler der gælder f.eks. når det kommer til håndbagage. For hvad må man egentlig have i håndbagagen, og hvad skal blive i kufferten? Derfor kommer der her en guide til håndbagage.

Pak elektronik i håndbagagen

En ting der afhænger fra flyselskab til flyselskab er om du må have elektronik i kufferten. For at være på den sikre side, kan man derfor med god vilje pakke sin computer, tablet og opladere i sin håndbagage. På denne måde sikrer du dig, at du overholder reglerne, men hvis du fortsat ønsker at have elektronik i kufferten, anbefales det at du henvender dig hos dit flyselskab for mere information.

Efterlad væskerne i kufferten

En anden tommelfingerregel er, at man ikke har væsker i håndbagagen. Prøv at huske det på denne måde: Elektronik og væsker er ikke gode venner, og derfor skal de være adspredte. Altså elektronik i håndbagage og væske i kufferten. Dog må du godt have væsker i håndbagagen, hvis de er i en beholder af maksimalt 100 mL, samtidig med de er i en forsejlet pose. Det vil altså sige, at du gerne må have en lille tandpasta med, hvis du skal flyve i løbet af natten, og du gerne vil børste tænder undervejs på rejsen. Hvis din beholder rummer mere end 100 mL, bliver den taget i security, hvor du ikke kan få den med videre.

Opfylder din håndbagage målene?

Når man rejser med mange flyselskaber, vil der være krav til hvor stor din håndbagage må være. Selskaberne oplyser som regel, hvilke mål din håndbagage må have, dette er for, at din bagage kan være under sædet eller over sædet. Derfor er det super vigtigt, at du hjemmefra sørger for, at din bagage opfylder disse mål. Hvis den ikke gør det, så kan du risikere at skulle betale ekstra, hvis du vil have den ombord på flyet. Det kan være en dyr affære, så brug gerne fem minutter ekstra derhjemme på at tjekke dette.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.