På safari med social ansvarlighed i Afrika

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En safari i Afrika giver mulighed for at opleve nogle af de helt store dyr. En safari i Afrika giver mulighed for at opleve nogle af de helt store dyr. Foto: Africa Tours.

VORES AFRIKA: Hos rejseselskabet Africa Tours i Herning sender de hvert år mere end tusind oplevelseslystne danskere ned til det Afrikanske kontinent, og flere og flere får øjnene op for, hvor fantastisk det er at opleve safari i Afrika.

Hos Africa Tours ligger man stor vægt på, at når man rejser til Afrika for at opleve safari, så skal det opleves på naturens og dyrenes præmisser. Man skal bo ude i naturen midt blandt dyrene, men samtidigt skal opholdet være med respekt for såvel dyr som natur.

LÆS OGSÅ: Ti gode råd til en lang ferie

Næsehorn og krybskyttere

Afrikas vilde natur er under et stort pres, og det er de færreste, der kender omfanget. I 2015 blev der nedlagt mere end 1200 næsehorn alene i Sydafrika, hvilket svarer til godt tre næsehorn, om dagen. Dyrene nedlægges af krybskyttere.

Og endnu værre ser det ud for elefantbestanden. Dagligt nedlægges der mere end 100 elefanter i Afrika. Fortsætter tendensen og krybskytterne med at nedlægge dyrene i samme tempo som nu, er den afrikanske elefant i naturen udryddet om mindre end ti år. Udsigten for det afrikanske dyreliv er meget alvorlig.

Africa Tours, Ree Park safari og Karsten Ree

Overraskende mange dyr er udrydningstruede i Afrika og rundt omkring i verden. Noget som flere zoologiske haver heldigvis handler aktivt på via internationale avlsprogrammer. En af disse Zoos er Ree Park Safari – en zoo hvor man kan opleve rigtigt mange afrikanske dyr – også udrydningstruede dyr.

Parken er et rigtigt godt eksempel på, hvordan man også kan opleve for eksempel Afrikanske dyr udenfor Afrika. De behøver ikke stå i et bur, men trives faktisk fantastisk godt i safariparken, der strækker sig over adskellige tønder land.

Ud over masser af plads at opholde sig på, ser man også til at vedligeholde dyrenes naturlige instinkter blandt andet i forbindelse med fodring. Et godt eksempel herpå er fodring af geparderne, der på tætteste hold kan opleves, når de spurter afsted efter et "byttedyr" ophængt i en stålwire, der sendes afsted med høj hastighed.

Africa Tours og Ree Park Safari

Africa Tours og Ree Park Safari er ejet af Karsten Ree. Den røde tråd er muligheden for at opleve de afrikanske dyr på ordentlige præmisser nu og i fremtiden. Hvor man i Ree Park Safari kan opleve dyrene have det godt, og vide de indgår i avlsprogrammer med andre zoos i Europa, kan man med Africa Tours opleve dyrene LIVE i Afrika.

Sker oplevelsen af dyrene i Afrika med Africa Tours, bidrager man som gæst via et bidrag fra rejsens pris samtidigt til naturbevaringsprogrammer, antikrybskytteprogrammer og andet forebyggende for de afrikanske dyr. Så dyrene i Afrika kan opleves i det fri, og hvor de naturligt de hører hjemme.

Senest ændret Onsdag, 05 oktober 2016 07:51

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.