Nordlys i det nordlige Norge

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det nordlige Norge som her i Lofoten har et magisk lys, som trækker masser af turister til. Det nordlige Norge som her i Lofoten har et magisk lys, som trækker masser af turister til. Foto: Alex Conu/VisitNorway

NORGE: Nordlyset, som kan opleves overalt om vinteren i Nordnorge tiltrækker mange turister.

Det har vist sig, at den nordlige del af Norge er et af de bedste steder i verden at opleve det magiske himmelfænomen.

Det ses blandt andet af, at antallet af udenlandske overnatninger er steget med 378 procent, siden man begyndte at markedsføre det unikke naturfænomen for ti år siden.

Samtidig med at man er i Nordnorge, vælger mange også at kombinerer en såkaldt nordlyssafari med hvalsafari og hyggelig by ferie.

LÆS OGSÅ: Sneen er faldet i Norge og Sverige

Magiske Norge

Det var VisitNorway, som fik ideen til at markedsføre dette specielle naturfænomen for 10 år siden, og lige siden er interessen stegt år for år.

Mange turister har det magiske grønne, pinke og violette nordlys som en af de ting, de vil opleve på deres liste - rundt om på rejser i verden.

Nordnorge ligger lige under det, man kalder nordlysovalen. Det betyder, at der er få steder i verden, hvor man kan opleve nordlyset så klart som her. Samtidig er den karakteristiske natur med til at skabe en helt særlig kulisse, der gør oplevelsen ekstra intens.

Lun vinter i Norge

- Trods de nordlige breddegrader har Nordnorge faktisk relativt behagelige vintertemperaturer på grund af Golfstrømmen – så det er til at holde ud at være udendørs på ferien, forklarer Trond Øverås, direktør i Nord Norsk Reiseliv.

Men også de mange nye flyruter til byerne i Nordnorge har været med til at øge antallet af turister til landsdelen.

Nordlys og safari med slædehunde

Når du skal opleve nordlyset, skal du være ude om aftenen og natten, når der er mørkt på himlen. Derfor er der også størst sandsynlighed for at observere fænomenet i vinterhalvåret fra september til april, hvor nattehimlen er kulsort.

Mange af gæsterne i området tager derfor på en såkaldt nordlyssafari, der kan arrangeres på flere forskellige måder. De, som kun har en enkelt aften til rådighed, kan tage på aftentur i det fri med en guide og traditionel, norsk middag over bål, mens nordlyset danser over himlen.

Hvis du har flere dage til rådighed, kan du rejse tværs over snelandskabet med en flok slædehunde på en autentisk nordlys-ekspedition med overnatning i telt.

Ferie på ishotel

Nordlys-jagten kan også kombineres med et ophold på et af de anderledes ishoteller, der, som navnet afslører, er komplette hoteller opført af is og sne.

Når du er på "Nordlyssafari", bør du ikke snyde sig selv for et møde med nogle af havets største beboere, nemlig hvalerne.

På en hvalsafari ud for kysten er der rig mulighed for at se både kaskelothvaler, pukkelhvaler og spækhuggere, der med sine op til 20 meter og 70 ton fascinerer både unge og gamle.

Kulinariske oplevelser i Norge

Under din nordlysferie har du gode muligheder for også at opleve kulinariske nydelser ved at prøve de lokale menuer.
Mange vælger at have base i eksempelvis Tromsø, der er den største by i Nordnorge – beliggende 350 kilometer nord for polarcirklen.

På den måde kan man kombinere det bedste fra to verdener ved efter en oplevelsesrig dag i naturen at nyde en middag på en af byens lækre restauranter for efterfølgende at gå til køjs i en blød hotelseng.

LÆS OGSÅ: Eventyret venter langs Norges kyst

Nordlys

Nordlys kaldes også Aurora Borealis. Det opstår, når solen under solareksplosioner kaster enorme mængder elektrisk ladede partikler ud i rummet.

Når disse partikler rammer jordens magnetfelt, føres de imod en cirkel omkring den magnetiske nordpol. Her reagerer de med atmosfærens øverste lag, og den energi, der frigives i den forbindelse, skaber nordlys. Magisk og smukt!

Se mere på www.nordnorge.com og www.visitnorway.com.

Senest ændret Torsdag, 29 december 2016 10:14

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.