Jubilæum på pisterne i Arlberg

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Arlberg i Østrig er et skønt skisportssted med mange muligheder for morskab. Arlberg i Østrig er et skønt skisportssted med mange muligheder for morskab. Foto: Autstria.info.

ALPIN SKILØB: I år er det 50 år siden, at den sidenhen så berømte alpine piste kaldet "Den hvide ring" i delstaten Arlberg i Østrig åbnede. Pisten er hele 22 kilometer lang og løber rundt som en cirkel, hvor der hele tiden er en utroligt udsigt over det ufatteligt smukke snelandskab.

Oprindeligt blev "Den hvide ring" skabt af skipionerer, men nu er den kronen på værket for alle skiløbere – og en meget speciel form for sightseeingtur.
På turen kommer man i gennem skisportsbyerne Lech, Oberlech, Zug og Zürs

LÆS OGSÅ: Østrigs største alpine område

Der Weisse Ring skiløbet

Ruten er et populært trækplaster for skiløbere fra hele verden og hver vinter afvikles "Der Weisse Ring-løbet". Dette skiløb hører til et af sæsonens højdepunkter i Arlberg, og finder sted i morgen den 21. januar.

Alle pisterne i Lech Zürs am Arlberg ligger i en højde fra 1450 til 2450 meter og her er funklende pulversne og masser af pister af stor sværhedsgrad.

Når man skal slappe af fra nydelserne på de hvide pister, byder området på en lang række verdenskendte gourmetrestauranter, som er med på den eksklusive "Best of the Alps"-liste. Gourmetnydere vil finde den største koncentration af huer tildelt af restaurantguiden Gault Millau i hele Europa.

arlberg-oestrig-ski-famiie-boernefamilie-kaelk-skisport-ferie-rejser-skiferieOmkring 200 km offpiste

Der findes 305 kilometers nypræparerede pister samt 200 kilometer højalpint skiløb uden for pisterne i dyb pulversne og mulighed for at dække 62 procent af pisterne med kunstig sne. Derfor er der faktisk snegaranti i hele sæsonen.

På destinationen er der mange varianter for skisport. Der kan vælges mellem langrend eller alpint skiløb og især mange muligheder for offpiste løb. Desuden er der mulighed for hestetrukne slædekørsler eller heliskiing.

Uden for pisterne er der eksklusive forretninger til at friste gæsterne, som kommer fra hele verden.

Alpint skiløb fødtes her i 1894

Lech Zürs kombinerer det traditionelle og det moderne – og har allerede i årtier været kendt som fødestedet for alpint skiløb. Den første skipioner var præsten Johann Müller.

Allerede i 1894 brugte denne alpine skiløber to brædder til at rejse mellem de idylliske bjerglandsbyer Warth og Lech.

Siden dengang er Lech Zürs blevet et alpint vinterparadis for folk, der nyder at stå på ski. Der kan løbes på ski i Lech Zürs fra december til april.

Senest ændret Mandag, 23 januar 2017 12:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.