Charterferier begyndte på Mallorca

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Grundene til at tage på ferie på Mallorca er de samme - sol og sommer. Grundene til at tage på ferie på Mallorca er de samme - sol og sommer. Foto: Aage Krogsdam.

MALLORCA: Charterturismens spæde begyndelse fandt sted i 1950erne, hvor de to rejsekonger Simon Spies og Tjæreborgpræsten Eilif Krogager sendte de første turister til Mallorca.

Dermed indlede de et spændende kapitel i turismens historie til den smukke ø.

LÆS OGSÅ: Tre gode steder at tage på løbeferie

Rejsekongen Simon Spies

I 1956, da den karismatiske rejseentreprenør Simon via sit nye rejsebureau Spies Rejser sendte de første 26 danskere på en oplevelsesrejse med tog og færge fra Hovedbanegården til den helt nye verden, som Mallorca var dengang. Først med tog til Barcelona og derfra med færge til Mallorca. Turen tog omkring 36 timer.

På grund af den lange rejse, varede en ferie dengang 3-4 uger. Seks år senere i 1962 gik Simon Spies et skridt videre og sendte de første gæster med propelfly til Mallorca.

Turen startede fra Kastrup Lufthavn klokken otte om morgenen. På vej mod Mallorca var der såkaldte tekniske mellemlandinger i Hamburg, Stuttgart, Lyon og Marseille inden flyet landede i Palma ved nitiden om aftenen

Busrejser i 1950

Det var imidlertid Tjæreborgpræsten Eilif Krogager, der gik i gang i 1950 - først med charterbusture til Passion spillene i Oberrammergau i Sydtyskland og senere fulgte der busture til Harzen og Spanien.

Han kaldte sit selskab Nordisk Bustrafik, og dette selskab blev senere til Tjæreborg Rejser, og nu gik det hurtigt for Tjæreborgpræsten.

I 1959 ejede selskabet 90 busser, og i 1962 gik Tjæreborg Rejser i luften med dannelse af Sterling Airways, som ikke alene fragtede Tjæreborg Rejsers egne gæster, men også gæster fra andre rejsebureauer.

De to rejsekonger var meget forskellige hver med deres egen stil og moral. Men begge var med til at gøre en charterferie til en hverdagsoplevelse for den danske befolkning. Begge var de med til at cementere charterrejsen som hver mands eje.

mallorca-sandstrand-ferie-rejserFerie på Mallorca er in igen

På rejserne lærte danskerne om andre landes kulturer, mellemfolkelig forståelse, og nye kulinariske vaner.

Bureauerne har været dygtige til at forny sig og tiltrække nye generationer af danskere til den smukke ø. Derfor er Mallorca igen blevet et populært rejsemål for danskerne, og der er stadig steder, hvor man kan opleve lidt af det autentiske Mallorca i de små landsbyer.

Blandt de mange rejsebureauer som arrangerer ture til øen er Primo Tours og Århus Charter. De to bureauer har fundet nogle perler, dels i Can Picafort på nordøstkysten og dels på syd østkysten i den lille meget lidt turistprægede perle Calla Dor.

Gode hoteller på Mallorca

Begge steder tilbydes forskellige aktiviteter til vands og på land. Her er lejligheder og mange hoteller med fra 2 til 5 stjerner med halvpension og all inklusive.

Begge feriesteder ligger i små nærmest landsbysamfund med omkring 10.000 indbyggere. Ca´n Picafort er placeret ved en af Mallorcas længste badestrande i Alcudia bugten.

Her er der i selve byen en skøn hvid børnevenlig strand, mens der nær Alcudia er yderligere 10 kilometer strand nær den gamle romerske by, som var øens første hovedstad.
Mallorca hele året

Mallorca der er lidt større end Fyn har knap en million indbyggere og heraf bor cirka 400.000 i hovedstaden Palma.

Øen er kuperet med en 90 kilometer lang og 15 kilometer bred bjergkæde med op til godt 1400 meter høje bjerge langs nord- og vestkysten. Klimaet er mildt det meste af året, men turistsæsonen strækker sig fra april til oktober.

Læs mere på blandt andre Primo Tours og Århus Charter.

Senest ændret Torsdag, 16 februar 2017 12:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.