Børnene er dem, som kvinderne ønsker at rejse med

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Børnene er dem, som kvinderne ønsker at rejse med FOTO: Danhostel

REJSEPARTNERE: Venner, partner, forældre eller børn – vi har alle nogle rejsepartnere, som vi gerne vil på ferie med.

Efter længere tid med slud og kolde temperaturer er vejret i Danmark langt om længe kommet i sommerhumør. Og om ganske kort tid begynder sommerferien for de fleste. Men hvem ønsker vi danskere egentligt at tilbringe ferietiden med?
En undersøgelse lavet af Yougov på vegne af Danhostel viser, at 80 pct. af danske kvinder med hjemmeboende børn helst vil have børnene med på ferie/weekendtur i Danmark. "Kun" 74 pct. af dem ender dog reelt set med at gøre det. Dette er både gældende for de kvinder, som har en partner, og for dem som ikke har.

LÆA OGSÅ: Børnebidrag

"Det er uden tvivl dejligt at få konstateret, at kvinderne stadigvæk helst vil spendere feriedagene med deres børn, uanset om de har en partner eller ej. Danmark består som bekendt af mange forskellige familiekonstellationer, men det ser ud som om, kvindernes kærlighedsmæssige situation ikke influerer på, om de vil holde ferie med deres børn, for det ligger stabilt højt", siger direktør Ole Andersen fra Danhostel.

Nye fællesskaber på ferien

Antallet af voksne, der bor alene med børn, er vokset markant det seneste årti. Og især hvis den voksne er alene med børn, har det måske tidligere syntes svært at finde en ferieform, der passede både barnet og den voksne:

"Flere og flere danskere opdager, at en oplagt mulighed er at dyrke fælleskabstanken, når man rejser. Det kan være skiferie, hvor mange aleneforældre har slået sig sammen, og er afsted med et hav af glade poder. En oplagt trend, som vi hos Danhostel ser, er at indgå aktivt i de fælleskaber, som rejsemålet tilvejebringer, f. eks. på vores hostels. At man finder nye rejsefæller og kammerater i feriedagene, giver hinanden ny inspiration til den danske by, man befinder sig i, og faktisk også ender med at deltage i natur- eller byarrangementer sammen med andre enlige med børn", siger Ole Andersen.

Flest vil afsted med partner

Det er dog ikke altid, at børnene anses som værende nummer 1, når rejsepartner skal vælges. Undersøgelsen fra Danhostel viser nemlig også, at 89 pct. af de kvinder, som både har en partner og hjemmeboende børn, helst vil have partneren med på ferien/weekendturen i Danmark.

LÆS OGSÅ: På ferie med børnene - det behøver ikke være så indviklet

Ole Andersen ser også nye tendenser:

"Faktisk ser vi flere og flere storfamilier, der vælger en ferie på et hostel, fordi der er god plads til alle generationer, der er mulighed for både alenetid og tid sammen med hinanden, og naturen eller byen samtidig inspirerer til, at man på kryds og tværs kan gå ud og dyrke en fælles interesse. Det kan være bedstefar og barnebarn, der leder efter bestemte fugle i skoven, eller et hold kvinder i forskellige aldre på byens kunstmuseum", siger Ole Andersen.

Senest ændret Fredag, 13 juli 2018 12:47

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.