Høj billetpris skræmmer ikke

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Fra det store oceanbassin med blandt andet en hammerhaj. Fra det store oceanbassin med blandt andet en hammerhaj. Foto: Per Fløng/Den Blå Planet.

BØRNEFAMILIER: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium i Kastrup satser primært på børnefamilierne.

Det er da også børnefamilier, der er i flertal når man gæster kulturinstitutionen.

Trods den relative høje entrebillet på 160 kr. for voksne og 95 kr. for børn, har omkring to millioner mennesker, siden akvariets åbning i marts 2013, besøgt stedet i Kastrup lige ud mod Øresund ikke langt fra Kastrup Lufthavn.

20.000 dyr på Den Blå Planet

Siden Danmarks akvarium flyttede fra Charlottenlund i foråret 2013 er antallet af dyr forøget med cirka 3000 til omkring 20.000.

cherry-anthis-den-blaa-planetDe mange fisk, havpattedyr, padder, koraler og skaldyr lever i mere end 50 forskellige akvarier med omkring 7 millioner liter vand med det store oceanakvarium med hajer, rokker og en masse andre store fisk som hovedattraktion.

Dagligt kan gæsterne følge en række aktiviteter blandt andet med fodringer af store fisk i regnskoven samt fodring tre gange daglig af de to små havoddere, som blev leveret til akvariet kun få måneder gamle fra Alaska sidste år.

Børnefødselsdag i akvariet

Skoleklasser er velkomne til at holde undervisning i akvariet ligesom børnefødselsdage med op til 25 deltagere kan holdes på stedet.

fisk-den-blaa-planetMan kan også komme på guidede rundture med fire forskellige temaer.

"Bag fassaden" kommer gæsterne ind og ser de forskellige bassiner og ser dyrene fra den anden side af glasvæggene.

Temaet "Et teknisk vandunder" er historien om al den moderne teknik, der skal til for at drive de mange akvarier. Teknikken sørger for ilt, frisk og rent vand til de 20.000 individer, som lever i bassinerne.

Temaet med navnet "Wet light distrikt" viser, hvordan mange af de specielle havdyr og fisk parrer sig.

Det fjerde tema har overskriften "På sporet af de 7 sanser", og fortæller om de fisk og havdyr, som i modsætning til menneskets fem sanser er udstyret med syv sanser, fordi de lever i mørke næsten hele deres liv.

Regnskov

Andre steder i akvariet blandt andet i regnskovsafsnittet finder vi kæmpe fisk, skildpadder og andre tropiske ferskvands fisk, samt padder og ikke mindst den grønne anakonda kvælerslange, der blandt andet lever i Amazonas jungle. Efter at have knust byttets knogler, sluger kvælerslangen det fuldt og helt, hvorefter slangen lægger sig et skyggefuldt sted for at fordøje byttet.

den-blaa-planet-fiskAnakondaen kan blive op til ni meter lang og kan overleve uden føde i op til to år. I regnskoven ses også en af verdens største ferskvandsfisk arapimaen, der kan blive op til tre meter lang, samt alt ædende piratfisk.

De mange akvarier er udstyret med små informationstavler – som ikke alle steder er lige læsevenlige på grund af manglende lysstyrke.

Den blå planet er åbent daglig fra kl. 10 til 18 dog til kl. 21 om mandagen.

Senest ændret Torsdag, 19 februar 2015 08:07

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.