Livsstil

Sponsoreret indhold

Det er vigtigt, at du holder din krop sund og stærk. Det vil skåne dig for diverse skavanker både nu og senere i livet, og så er det i det hele taget en stor fordel at være stærk. Særligt ryggen skal du give positiv særbehandling. Den skal bære dig hele livet, og det skal den helst gøre på en hensigtsmæssig og smertefri måde. 

Rigtig mange mennesker døjer med rygsmerter, og når først du har pådraget dig sådan nogle, så kan det være nærmest umuligt at komme af med igen. Derfor giver det super god mening at sørge for at behandle din ryg ordentligt.

Ryggen skal skånes og styrkes

En ryg er både sart og stærk, og derfor skal du tage hensyn til begge disse egenskaber. Det vil sige, at du skal sørge for ikke at overbelaste din ryg, og at du skal træne den, så den kan holde sig stærk hele livet. En stærk ryg vil være mindre tilbøjelig til at pådrage sig skader.

Du skal derfor altid passe på med at løfte tunge ting på en uhensigtsmæssig måde. Sørg for, at du løfter med hele kroppen og ikke med ryggen alene. Især benene skal gøre sin del af løftearbejdet. Pas især på lænden, da den er særligt udsat for skæve eller for tunge løft.

Du kan styrke ryggen ved at træne den, så dens muskler bliver stærke.

De gode rygøvelser

Dels skal du træne ryggen, og dels skal du skåne den. Det kan du gøre enten ved nogle gulvøvelser, hvor du ligger ned på en måtte og løfter overkroppen op. både lige op og skråt op til begge sider. Her er det vigtigt, at du holder lænden i gulvet. Den skal du altid passe på.

Du kan også træne din ryg på rygbænk eller en rygtræner maskine. Sådan en maskine er indrettet ergonomisk korrekt, sådan at du kommer til at bruge den på en hensigtsmæssig måde. Pas dog igen på med ikke at overbelaste lænden. Mærk efter, om den vinkel du bøjer i, er i orden. 

En rygbænk er ikke den mest kostbare træningsmaskine, der findes, men den er effektiv og vigtig for hele din krop.

Find en god og billig rygbænk

Der findes flere rygtræner maskiner til hjemmetræning på markedet. Når du skal vælge sådan en, så bør du gå efter en, der har fået gode anmeldelser. Så kan du være sikker på, at du får en maskine, der er af god kvalitet. 

Vil du gerne have en god rygtræner, som også er en billig rygbænk, så kan du holde øje med, hvornår der kommer nogen på udsalg. Hvis du sætter dig godt ind i, hvilke mærker og modeller du skal gå efter, så kan du se på, om ikke nogen af dem kommer på tilbud. Hvis de gør det, så sikrer du dig, at du får en rygtræner af en god kvalitet, og at den kommer til en super god pris.

Træn din ryg dagligt

Da din ryg gerne skulle holde sig rask og stærk hele livet, så kan du nok ofre nogle minutter på at træne den hver dag. Det behøver slet ikke at være en langvarig seance, men musklerne skal holdes vedlige dagligt. Gør du det, så får du gjort noget virkelig godt og vigtigt for dig selv hver eneste dag. Det giver dig god samvittighed, og det giver dig en stærk ryg. Det er dobbelt op på point.

Du kan naturligvis træne din ryg på andre måder, men en yogamåtte på gulvet suppleret med en rygtræner maskine kan sagtens være rigeligt til at holde din ranke ryg i god form.

Sponsoreret indhold

Når du skal købe noget nyt til huset eller til haven, så er det altid en god idé at undersøge så meget i forvejen som muligt om det pågældende produkt. Det gælder især, hvis der er tale om nogle ret dyre ting. Her er det i hvert fald ekstra surt at købe katten i sækken.

Hvis du for eksempel køber en dyr vare på nettet, så kan det være ekstra svært at vurdere kvaliteten af det. Det kan være svært at vurdere en størrelse og et materiale uden at have haft mulighed for at prøve eller mærke varen. Derfor kan du godt blive skuffet, når din vare kommer hjem, og du får den pakket ud. Det kan også være, at du bliver skuffet, når du går i gang med at afprøve varen.

For i højere grad at skåne dig selv for sådan nogle skuffende oplevelser kan du med fordel tjekke diverse tests af det pågældende produkt, inden du bestiller og betaler det.

Tjek tests og anmeldelser, inden du køber et produkt

Der foretages løbende tests og anmeldelser af forskellige produkter. Er du på vej til at købe et bestemt produkt, så vil du nok kunne finde en eller flere tests eller anmeldelser af det, som du kan sætte dig ind i. I disse tests og anmeldelser vil du kunne læse om produktets egenskaber og om, hvordan det bliver vurderet af brugere.

Du kan for eksempel gå ind på bedste5.dk og finde de produkter, der er bedst i test inden for diverse kategorier. Så får du et fint overblik over, hvad du kan forvente af et produkt af god kvalitet, og dermed er du bedre kvalificeret i forhold til at vælge det, som du ender med at købe. Når du vælger at købe bedst i test produkter, så kan du med rette forvente mere af det.

Læs også kundeanmeldelser

Du kan også gå ind og læse, hvad andre kunder har skrevet om de produkter, som du overvejer at købe. Disse anmeldelser kan være at rigtig stor værdi for dig, da der her er tale om kunder, der rent faktisk har købt og anvendt det enkelte produkt.

Hvis mange kunder er tilfredse med et bestemt produkt, så siger det meget om produktets kvalitet. Hvis det modsatte er tilfældet, så er det måske et andet produkt, du skal kigge efter.

Se dig godt for, inden du køber

I det hele taget er der god mening i at sætte dig grundigt ind i et bestemt produkts egenskaber og anmeldelser, inden du trykker på KØB. Er du nu sikker på, at det er netop dette produkt, som du gerne vil have, eller vil et andet være mere velegnet?

Har dette produkt den kvalitet, som du forventer af det? Og er prisen i orden? Der vil altid være mange tvivlsspørgsmål, indtil du står med produktet i hånden. Når du laver en grundig research, inden du finder produktet på nettet eller i en fysisk butik, så vil dit gode forarbejde altid lønne sig.

Det vil det, fordi du nu har nogle meget bedre forudsætninger for at træffe det rette valg. Det betyder, at du i hvert fald ikke rammer helt ved siden af skiven, når du vælger et godt produkt til dit hus og din have.

Sponsoreret indhold

Din boligstil siger meget om dig. Indretter du dig med en masse ting, nips og casual oprydning, eller kører du mere den minimalistiske stil? Uanset hvordan du bor, så signalerer din indretning noget af din personlighed. Somme tider vælger nogen at ændre på en bestemt boligstil, og det hænger ofte sammen med, at der er nogle andre ting i vedkommendes liv, der ændrer sig.

Trives du bedst med den minimalistisk stil, eller vil du bare gerne prøve at indrette dig uden alt for mange overflødige ting, så står det jo enhver frit for. 

Ting kan tage magten fra dig

Føler du, at du har uoverskueligt mange ting, og synes du, at det er svært at rydde op og helt umuligt at smide ud? Så kan det godt være et tydeligt tegn på, at alle dine mange ting er ved at tage magten fra dig. Der kan godt ligge en vanskelig proces i at smide ting ud. Det kan gøre ondt, hvis du er samler eller bare meget knyttet til dine ting. Til alle dine ting.

I det tilfælde kan det være meget grænseoverskridende at skulle smide nogle af disse mange mange ting ud. Men det er faktisk nødvendigt, hvis du skal have magten tilbage igen. Det skal du have.

Indret dig med færre ting

Når du er nået så langt i processen, at du har fået skilt dig af med rigtig mange ting, og du har opdaget, at det gik godt, så skal du videre til næste punkt. Når der er blevet færre ting i dit hjem, så må du se på det med lidt andre øjne. Det er nødvendigt for at se nye og anderledes indretningsmuligheder.

Selv om du måske ikke helt når hen til simple living, så er du i hvert fald i proces. Du har nok færre møbler og færre ting, hvis funktion er svær at definere. Tillykke med det. Herefter må du i gang med at skabe dit hjem forfra.

Sæt nogle luftige rammer

Når et rum er blevet mere eller mindre tømt, ville det være oplagt at udnytte det og få malet rummet. Vælg gerne enten hvid eller en meget lys farve til væggene. Det lysner, og det forstærker oplevelsen af lys og luft i de rum, der nu ikke er overfyldt mere.

Sæt også gerne nogle hvide træpersienner op for vinduerne til at erstatte nogle eventuelle tunge mørke gardiner. Det giver et helt anderledes lyst udtryk. Betyder prisen for denne nye indretning noget, så kan du gå efter nogle billige hvide træpersienner, som du kan være heldig at finde på tilbud. Dermed kan du spare en del. Persienner i træ holder vanligvis længere end metal eller alu persienner.

Vær glad for dit nye hjem

Det er måske ikke helt et nyt hjem, du har fået efter sådan en mærkbar make over, men det kan i hvert fald føles sådan. Du bliver nok mere glad for det, end du forestillede dig. Når der er tale om en så stor forandring, så kan det være svært at se for dig. Det kan også godt være, at der går lidt tid, inden du helt vænner dig til det. 

Men når du ser, hvor flot det bliver, og mærker, hvor befriende det er ikke længere at være under styrelse af alle de mange ting, så vil du nok opleve, at det var en forandring, som var god for dig. måske vil du sætte pris på det fra dag 1, måske skal der lige gå lidt længere tid. 

Når du igen oplever din bolig som dit hjem, som bare er blevet indrettet anderledes, så bliver du virkelig glad og lettet over det. Så vil du nok slet ikke kunne forstå, at du har være bekymret over det. 

 

Fra den 28. august 2020 udstiller Kvindemuseet plakatkunst fra 60'ernes og 70'ernes Kina og Danmark i udstillingen Jernkvinder & Rødstrømper.

Sponsoreret indhold

Du er inviteret til børnefødselsdag med alt hvad det indebærer: boller, kakao med flødeskum, slik, kagemand, og ikke mindst vigtigst af alt - en gave. Men hvad i alverden skal det være? Det kan være en svær opgave at finde frem til den helt rigtige gave, i junglen af legetøj til børn. Vi har derfor samlet 5 bud på seje gaver, du kan give til børnefødselsdagen.

 

LEGO
LEGO er en klassiker - og er altid et godt bud. Der findes mange varianter inden for LEGO, som gør det nemt at tilpasse sig til barnets køn og alder. Måske skal det være LEGO Dublo? Eller skal det være Ninjago, Creator eller City - mulighederne er mange. Der er også mulighed for selv at bestemme prisklassen, da LEGO kommer i alle pakkestørrelser og priser. De fleste børn samler på eller flere af LEGOs varianter, så mon ikke noget nyt til samlingen falder i god jord.

Fjernstyret bil
En fjernstyret bil er et fremragende stykke legetøj for børn (og ikke mindst de voksne legebørn). Der er et utal af muligheder - måske skal det være et bestemt bilmærke, måske skal det være en racerbil eller en firehjulstrækker, som kan køre off road - der er uanede muligheder. Et fjernstyret køretøj kan give timevis af leg, hvor der kan køres ræs og laves vilde tricks.

Spion gadgets
Er fødselaren mon en lille spion? I så fald, findes der et kæmpe udvalg inden for spion gadgets som kan gøre de fleste små spioner ellevilde. Der findes kuglepenne med kamera, mini spion kamera, løgnedetektorer og meget mere! En sej og anderledes gave, som kan give mange timers leg.

En trampolin
Hvem elsker ikke at hoppe? Men en trampolin sikre du timevis af underholdning for store som små, samtidig byder leg på trampolin endda også på friskluft. En trampolin er et must i haven, for alle børn. Desuden er det et godt alternativ, hvis de skal være lidt adspredelse fra stillesiddende aktiviteter med computer og Ipad indendørs.

Tryllesæt
Har fødselaren en lille tryllekunstner gemt i maven? Så er et tryllesæt en fantastisk gaveidé. Der fås et bredt udvalg af tryllesæt, så det kan tilpasses til barnets alder. Uanset hvilket tryllesæt som vælges, følger der dog næsten altid en tryllestav, tryllekort og en vejledning til trylletricks med, så tryllekunstneren har alle de rekvisitter som skal bruges til at lave et sejt show for sit publikum.

Sponsoreret indhold

Med sommeren lige for døren, og en tid som har budt på aflysning af vel næsten alle tænkelige rejser. Så er der god grund til at være kreativ med sommerens fritidsaktiviteter. Skal de være produktive? Selvrealiserende? Eller går du også rundt og tripper over, at du ikke helt ved, hvad sommeren skal byde på endnu?

Vi giver dig herunder et par gode muligheder, for hvad du kan give dig til.

Nye spil på nettet

Er du til spil på nettet, vil du måske glæde dig over at høre, der er sket en stor udvikling den seneste tid. Nye online spil popper frem, og nye alternativer til sporten i tv viser sig også i disse tider. Hvor vi har været vant til at tv’et er proppet til randen med diverse sportsbegivenheder, har den seneste tid været anderledes. Fodbold er blevet ertattet med FIFA i tv. OL og EM er udskudt, men på programmet finder vi stadig diverse esportmarkeder.

Esport og live casino er to af de største vindere i den her tid. Og den øgede interesse er også med til at forbedre spiludbud og funktioner omkring dem. Som noget nyt kan du f.eks. Spille online casino med mobilepay. Ligesom online live casino i denne tid ruller helt nye spilmuligheder ud. Men er du slet ikke til fifa, casino eller sport generelt. Så frygt ej! Udendørsaktiviteterne er nemlig de næste rækken, med en lang række nye og kreative indslag fra den seneste tid. 

Nye lege i haven

Med sommerens lune vejr på vej, bør vi også kigge mod udendørslivet her i Danmark. Nok kan vi ikke komme på de samme rejser, som vi måske plejer, og er derfor tvunget mod alternativer. Det kan føles som en begrænsning i begyndelsen, men det er kun lige indtil man for alvor slår øjenene op. For den smukke danske natur, eller for det sociale samvær vi kan skabe i udendørslivet. En aften foran bålstedet med familien eller vennerne, er næsten ikke til at efterligne på anden vis. Det har “idrætsformer” som f.eks. Yoga taget til sig i stor grad.

Kender du ikke særlig meget til yoga, kan netop denne tid, måske være lejligheden til at give det en chance. Det er med yoga, som det er med mange andre ting. Man lærer først at nyde det rigtigt, når man begynder at forstå de mange variationer. Her kan f.eks. Yolates eller flow yoga være den perfekte mulighed til yoga i haven. Her er der tale om yoga former der giver lidt mere sved på panden, og som har den sociale tiføjelse - muligheden for at dyrke sammen med andre.

 

Sommeren kan bære på en begrænsende følelse. Men det er kun lige indtil det øjeblik, hvor du begynder at mærke og lede efter fordelene, fremfor begrænsningerne.

Sponsoreret indhold

Det er forfærdeligt at betale overpris på en webshop. De fleste kender til denne følelse, hvor man har købt et givent produkt, men hvorefter man pludselig finder det billigere andetsteds. Andre gange kan det være fordi, at man har fundet en rabatkode, man kunne have brugt i købsøjeblikket.

 

Hvis du ønsker at undgå denne følelse fremadrettet, så vil vi i det nedenstående give dig nogle gode tips til, hvordan du fremadrettet minimerer risikoen for at betale overpriser på nettet. Det er ikke nødvendigvis svært at finde frem til de billigste priser, og vi håber derfor, at du kan finde inspiration i denne artikel.

 

Sørg for at sammenligne priserne

Der kan være rigtigt mange penge at spare ved at sammenligne priserne på nettet. Det er en af de største fordele, man som online forbruger har. Man kan nemlig ved hjælp af få klik finde en oversigt over de priser, der generelt er på markedet. Prøv eksempelvis at søge efter det produkt, som du senest at købt på nettet. På Google vil du, under ”Shopping”-fanen, hurtigt kunne finde frem til de priser, som forskellige forhandlere sælger produktet til. 

 

Dette er typisk nemmest, hvis du køber et produkt fra et givent brand/mærke. Det kan være sværere, hvis du køber et produkt, som kun sælges ét sted.

 

Ønsker du dog at sikre dig, at du handler det givne produkt til den rigtige pris, så kan det sagtens betale sig at sammenligne priser på tværs af forhandlere.

 

Rabatkoder kan spare dig for mange hundrede kroner

Rigtig mange webshops tilbyder kunder en rabatkode, når der skal handles hos dem. Nogle webshops har regler for, hvornår rabatkoder gælder, mens man ved andre butikker kan benytte sig af sin kode uanset hvad. Disse rabatkoder kan dog være svære at opstøve, hvorfor en rabatkodeside som Coupiisam.com kan være god at have bogmærket i sin browser.

 

Hos Coupiisam.com sørger de dagligt for at indsamle de rabatkoder, der måtte være på markedet. Selvom det naturligvis er noget nær umuligt at opfange alle, så er disse rabatkodesider specialiseret i hele tiden at finde frem til rabatkoder. Derfor vil du ofte kunne finde nogle koder, som du ikke vil kunne finde andetsteds. 

 

Derudover er det værd at huske på, at mange rabatkodesider får tilsendt vouchers og kampagnekoder fra brugerne. Derfor kan det sagtens betale sig at kigge efter en rabatkode, inden man køber noget på nettet.

 

Vent på de store tilbudsdage

Hvis du har mulighed for at vente med at købe det produkt, som du har set dig lun på, så kan det ofte godt betale sig, hvis en tilbudsdag nærmer sig. En dag såsom Black Friday eller Cyber Monday er ofte rigtig gode dage at handle på. Derudover er der ofte januarudsalg samt udsalg i sommerperioden, hvor det ofte er stille i forhold til salg hos de fleste butikker. 

 

Vi ved godt, at det ikke altid kan lade sig gøre at vente, hvorfor man nogle gange bare bliver nødt til at bide det i sig. Har man dog mulighed for at vente lidt, så kan der godt være mange hundrede kroner at spare. Især hvis der er tale om elektronik eller tøj, som ofte har det med at blive sat ned mange gange i løbet af et år. 

 

Det store spørgsmål er så, hvornår man skal slå til. Dette er svært at svare på, hvorfor man må gå med sin første indskydelse. Man kan komme til at vente en anelse for længe, hvorefter det gode tilbud ikke gælder mere. Derfor kan det ofte godt betale sig at handle, når først produktet er sat ned.

Sponsoreret indhold

I disse tider hvor klimaet fylder rigtig meget i debatten, bør alle tage et ekstra kig på livsstilen og se, om der måske er nogle dele af den, som man uden alt for meget besvær kan gøre mere klimavenlige.

Alle har et ansvar, når det handler om klimaet, og hvis man ønsker gode vilkår og en lys fremtid for sine børn og børnebørn, gælder det om at alle tager et ansvar og gør, hvad de kan. 

Det er faktisk ikke så svært at gøre hverdagen mere klimavenlig, og når man først har vænnet sig til det, er det måske også de klimavenlige valg, man foretrækker.

Her får du nogle gode tips til at blive mere klimavenlig.

Skær ned på kød

Et af de første steder, du kan sætte ind, er på din kost. Selvom du måske ikke tænker så meget over, hvad du spiser, kan der faktisk være en masse ting, som er mere skadelige for miljøet, end du måske havde regnet med. 

Det anbefales eksempelvis, at man generelt skærer ned på sit kødforbrug, da opdræt af kødkvæg har en større negativ indflydelse på miljøet end produktionen af planter. Desuden bør du også prioritere økologiske varer, da det også er gavnligt rent miljømæssigt. 

Hop på cyklen i stedet for at tage bilen

Noget andet, du kan lave om på i din hverdag, er den måde, du transporterer dig selv på. Hvis du bor langt ude på Lars Tyndskids mark, har du måske ikke andre valg end at tage bilen på arbejde, men hvis du bor tæt på et busstoppested eller bor tæt nok på dit arbejde til, at du kan hoppe på cyklen, er det altså helt klart det bedste.

At gå, cykle eller benytte sig af offentlig transport er klart bedre for miljøet end at køre i din benzinslugende bil hver eneste dag. Hvis du absolut vil køre på arbejde, er det måske en bedre idé at kigge på elbilen. 

Ellers er det altså op på cyklen. På den måde kan du også komme i super god form og få noget frisk luft samtidig med, at du gør noget, som er langt bedre for miljøet end at tage bilen.

Ty til mere miljøvenlig indretning

Hvis du er en af dem, som har en brændeovn til at lyse og varme huset op i de kolde tider, er selv dette et område, hvor du også kan træffe mere miljøbevidste valg. Til dette formål kan du vælge at investere i en pillebrændeovn. Udover at den selvfølgelig giver den hygge, som du søger i en brændeovn, er den også varmeeffektiv, billig og ikke mindst miljøvenlig.

Det er altså en smart idé at kigge sig lidt omkring i huset og se, om man måske kan få øje på noget, som kunne gøres lidt mere miljøvenligt - tit er det de små ting, der tæller.

Sponsoreret indhold

Hvis du ønsker at få udnyttet din plads og dine kvadratmeter til fulde, så er en garderobestang fra byRavn en oplagt løsning. Et sæt læderstropper og en rundstok kan gøre underværker, når du søger pladsbesparende løsninger til soveværelse, badeværelse eller entré. Garderobestropper tager ikke gulvplads og giver rummet et let og moderne udtryk. Hos byRavn har de specialiseret sig i at lave interiør-produkter, hvor kvalitet er i højsædet. Håndlavede, danske produkter i vegetabilsk garvet kernelæder er i centrum på det danske værksted, der fremstiller og producerer alt fra nøgleringe til hundeprodukter og interiør. Klik her for at udforske produktsortimentet fra byRavn yderligere.

Stilfulde læderstropper til ophæng

Det er en hårfin balance, når boligens garderobeløsninger skal iværksættes. Før man får set sig om, er entréen fyldt med gummistøvler og løbesko og stumtjeneren er på nippet til at kapitulere i kampen mod de mange frakker. Garderobeløsninger skal være praktiske og lettilgængelige. En løsning med læderstropper er både en praktisk og stilfuld løsning. Du kan indtænke dine læderstropper til ophæng i en kreativ løsning kombineret med væghængte hylder og dekorative malerier. Læderstropper til ophæng kan kombineres med en væghængt hylde, således du sparer gulvplads både hvad angår ophæng af frakker og fodtøj.

Køb læderremme til garderobestang og få implementeret en stilfuld garderobeløsning. Læderstropper er en ideel løsning til overtøj og elegante sommerkjoler, men også over puslebordet kan en bøjlestang til loft komme til sin ret. Læderremmene kan monteres over puslebordet, således de rene sparkedragter aldrig er længere væk, end at du kan nå dem, medens familiens mindste skal skiftes. Det gør det trygt at skifte den lille - samtidigt med, at du altid har det fulde overblik over, hvor mange rene dragter, der er tilbage. 

Kombinér de populære læderstropper med andre eksklusive interiørprodukter. En bøjlestang til loft kommer for alvor til sin ret i samspil med andre produkter i læder. Det kan være håndlavede lædergreb i samme farve som dine læderstropper. Skab en rød tråd i rummet ved at vælge samme farve læder samt skruer til montering og få på samme tid renoveret de gamle skabe i værelse eller entré. Med læderstropper fra byRavn får du den ultimative løsning til indretning af garderoben. Du får samtidig et produkt, der går hånd i hånd med den skandinaviske og minimalistiske boligindretnings-trend. Find forårsjakkerne og de lange kjoler frem og køb dine læderstropper til garderobestang allerede i dag - så er du med på noderne i morgen.

Sponsoreret indhold

De fleste er klar over, hvor vigtigt det er at have en seng af god kvalitet. Det er essentielt for din nattesøvn og for dit generelle helbred, at du ligger godt, og du får hvilet og sovet igennem.

Der er simpelthen en verden til forskel på, hvordan du får sovet i en god eller en mindre god seng. Der er stor forskel på senge, og skal du have en, der er af en ordentlig kvalitet, så er du nødt til at komme til lommerne. En god seng er typisk en dyr seng.

En investering i dit gode helbred

Det kan være et ganske anseligt beløb, du skal lægge, hvis du vil have en ordentlig seng. Det er det, fordi kvalitet koster. Og når det kommer til en gode seng af en ordentlig kvalitet, så er der kræset både for materialerne og for håndværket.

Desuden så holder en god seng i mange år. Det vil sige, at du kan have din gode seng i flere år, end en mindre god seng kan holde. Set fra den vinkel betyder det, at hvis du deler din udgift med det antal år, som du kan have sengen, så bliver den årlige udgift alligevel ret fornuftig.

Når du tænker på, hvor meget bedre din søvn og dit helbred bliver, når du har en kvalitetsseng at sove i, så kan du betragte den store udgift som en investering i dit gode helbred.

Hvorfor er søvnen så vigtig?

Når der bliver talt så meget om, at søvn er vigtig, så er der nok noget om snakken. For det første er det i søvnen, at du hviler både krop og sind efter alle dagens udfordringer. Det er også i søvnen, at du restituerer, lader batterierne op og bliver klar til den kommende dags udfordringer. 

Du mærker nok mest til det, når du har sovet skidt. Så vil du typisk opleve, at du ikke har den samme energi og det samme overskud, som du plejer at have. Du kan have svært ved at koncentrere dig, du kan blive mere irritabel og du bliver hurtigere træt og udmattet.

Omvendt vil du nok opleve, at du har mere energi og overskud, når du har en god nattesøvn bag dig. Du kan læse mere om søvnens store betydning her på denne side, hvor de også har testet nærmest alle typer senge, som f.eks kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser.

I forhold til dit fysiske velvære så er der også en markant forskel på, om du har en god eller en mindre god seng at sove i. Har du problemer med ryggen eller lignende skavanker, så vil du få bedst støtte i en god seng. Er din seng ikke særlig god, kan du ligefrem få rygsmerter af at ligge i den.

Hvis du har brug for en god seng

I nogle tilfælde kan det være tilstrækkeligt at lægge en ny og god topmadras på din nuværende seng. Har du nogle ok madrasser, så kan en topmadras gøre en positiv forskel for dig. Er din madras ikke helt god nok, så bør du også skifte den ud. Det kan lade sig gøre, hvis det er en sengeramme eller et sengestel, du har.

Hvis ikke det er en mulighed, så kommer du til at købe en ny seng. Du kan selvfølgelig lede efter en brugt seng, for den kan sagtens have flere år i sig endnu. Nummer et er dog alligevel at købe en seng fra ny, så kan du have den i flere år, og så ved du, hvor slidt den er.

En ny seng af en god kvalitet kan som sagt være lidt af en pebret sag at anskaffe sig. Der er dog nogle måder, hvorpå du kan købe en god seng på en måde, som ikke belaster dit budget alt for meget.

Hvordan kan du købe en dyr kontinentalseng uden at vælte budgettet?

Der er flere måder, du kan købe en dyr seng på, uden at dit budget bliver belastet alt for meget. Det kan du for eksempel gøre på en af følgende måder:

  • Køb den, når den er på udsalg
  • Køb den på afbetaling
  • Spar op
  • Tag et lån

Om det er den ene eller den anden måde, der passer bedst til dig og dit temperament og økonomi, kommer an på dine omstændigheder. Hovedsagen er, at det bliver muligt for dig at købe en kontinentalseng, som er af en god kvalitet. 

Du kan få mere information og vejledning til nogle måder at finansiere dit køb af kontinentalseng på i denne artikel. Nogle af forslagene betyder, at du kommer til at betale mindre for din nye kontinentalseng. Andre betyder, at du kommer til at betale den fulde pris + eventuelle renter. Hvis du kombinere nogle af forslagene, kan du måske være heldig at købe en seng på udsalg og dele beløbet op i mindre bidder uden at skulle betale renter.

Skulle du være så heldig at kunne lave sådan en kombination, så varer det måske ikke så længe, inden du kan komme til at opgradere din nattesøvn betragteligt.

Ved at benytte dig af et af de nævnte forslag kan dit ønske om at få en bedre seng nok komme til at gå i opfyldelse. Det kan være, at der går lidt tid, inden den rette seng kommer på tilbud, eller du får sparet op til den. Det kan være, at du ved hjælp af et lån eller en afbetalingsordning kan få den med det samme. Du kan i hvert fald godt begynde at se frem til det.