Bastarden

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Bastarden er en roman om kærlighed og intriger ved de spankse hof under kong Philip II. Bastarden er en roman om kærlighed og intriger ved de spankse hof under kong Philip II. Foto: Politikens Forlag.

INTRIGER: Året er 1569, og her trekvart århundrede efter de kristnes sejr over de muslimske maurere har der indfundet sig en hidtil uset ro og stabilitet under kong Philip II's styre.

Under overfladen er landet dog stadig fuld af intriger og magtkampe, og i den sydende gryde, der truer med at koge over, bliver presset rettet mod folk, der måske nærer muslimske eller jødiske sympatier.

Der hersker en brutal intolerance, der konstant truer med at blive effektueret, når som helst. Bødlerne har travlt, kætterbålene brænder og næres af menneskeligt kød - inkvisitionen står i lys lue.

Intriger og kærlighed

Med nød og næppe undslap Madeleine de Montdidier religionskrigene i Frankrig, og den skønne kvinde har nu søgt mod Madrid, hvor hun hvirvles ind i et spind af kongemagt, kirke og magtbegærlige intriganter.

bastarden-anne-marie-vedsoe-olesenEt hemmeligt kærlighedsforhold til kongens flamboyante halvbroder, Juan af Østrig, får afgørende betydning og farerne lurer. Hun må være skarp og handlekraftig. Både fordi hun gerne vil overleve, og fordi hun bærer på et ufødt barn, men hvem er faderen til det?

"Bastarden" er det andet bind om Madeleine og er en selvstændig fortsættelse af "Dronningens Dame". Romanen skildrer på bedste vis en af de mest voldelige og skelsættende perioder i Spaniens og Europas historie. Men det er mest af alt en fortælling om en kvinde, der må finde ud af, hvem hun selv er og hvad hun vil - i et virvar af svig og forstillelse.

Romanen er udkommet på Politikens Forlag den 23. januar 2015.

Senest ændret Fredag, 30 januar 2015 04:55

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.