I Danmark ønsker hver fjerde at skære ned på kødet, hvilket blandt andet skyldes miljøhensyn, dyrevelfærd og sundhed. Men hvordan kombinerer man lige en hverdag med mindre kød med kræsne børn?

Mange madopskrifter kokkerer vi på rutinen, hvor vi andre gange skal have lidt assistance, hvis det er en ret, der ikke bliver lavet så tit.

Selvom udenlandsk er billigere, vil vi danskere have frugt og grønt fra Danmark. Det viser ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark.

Sommeren er over os, hvilket betyder, at naturens blomster er blevet befrugtet og begyndt at udvikle sig til nødder, bær og frø.

Sommertid er grilltid - men selvom kvinderne styrer salatkøkkenet, er det stadig mændene, som regerer over grillen, når kødet skal varmes over de glødende kul. Det grønne køkken kan dog sagtens indføres på grillmenuen.

Når Roskilde Festival i denne uge skydes i gang, kan smagsløgene blive ekstra fornøjet af en helt unik rom. Rommen fremstilles af danske Skotlander, der sidste år lagde fire gamle tønder med rom ind i den ikoniske Orange Scene.

FINT AT VÆRE ANDERLEDES: En anderledes grøntsag som ujævne tomater, krumme agurker, skæve peberfrugter og andre uensartede grøntsager har længe været ude i kulden. Men de er på vej ind i varmen igen og tilbage i danske dagligvarebutikker.

RØDVINSREJSE: Global Tours lancerer Pinot ´N´ Ahr Vinrejser, der er et rejsekoncept med individuel frihed, og så skulle der være sikkerhed for helt ekstraordinære røde vinoplevelser.

PÅSKE-LÆKKERIER: Påsken nærmer sig, og det er kun de færreste, der ikke synes, påskeæg og påskeslik er vigtigt. Og faktisk behøver man ikke købe alle sine påskelækkerier. Man kan snildt lave noget af det selv og nyde oplevelsen af at være kreativ og glemme alt omkring sig. Her følger opskrifter og tips til, hvordan du kan dekorere, fortrylle og sætte smag på dine helt personlige marcipanæg.

GASTRONOMI I SVERIGE: 2018 er et stort stjerneår for Sverige. Nabolandet modtog nemlig hele 32 stjerner i den nye Michelin Nordic Guide 2018. Danmark måtte nøjes med 31, hvilket putter Sverige i førertrøjen.