Vandring er populært som aldrig før. Og sund mad følger lige i hælene om man så må sige. Man kombinerer disse to populære elementer og får madvandringer. Det kan prøves i Skåne.

Antiinflammatorisk kost er den helt store sundhedstrend lige nu – og du har nu mulighed for at vinde en af de bedste kogebøger om emnet.

Der må være noget forrygende over at indtage gode kalorier - som i velsmagende mad - samtidig med, at man arbejder kalorierne af igen. En ren win-win for smagsløg og det fysiske udseende. Svenskerne har luret den og tilbyder nu en såkaldt smagscykling i Skåne og Halland.

Supermarkederne bugner af alverdens frugt og grønt, men hvad er egentligt i sæson i februar? For at få mest smag og næring ud af de grønne sager skal de sæsonaktuelle gerne i kurven.

Sverige omdannes nu til en stor Michelin-restaurant. Eller næsten i hvert fald. Og vi danskere kan være med. Det er de svenske råvarer, der sættes på tallerkenen, mens Michelin-kokke har kreeret menuerne. Altsammen for at sætte fokus på den sunde og naturlige mad, som er til rådighed i naturen.

Danske forældre med hjemmeboende børn opfordrer troligt til at spise både agurker og gulerødder i hverdagen. Men så snart børnene er lagt i seng, bliver slik og chokolade fundet frem fra skuffer og skabe. Det viser en ny undersøgelse for Sæson.

Stadig flere danskere vil have god smag i munden på mere end én måde, når de spiser andesteg til jul. Salget af øko-ænder vokser markant, i følge dagligvarehandlen. Næsten hver tredje ferske and, der blev solgt i Coops butikker sidste december, var økologisk. Øko-ænder har god plads og kommer ud i det fri. Derfor anbefaler Dyrenes Beskyttelse den økologiske and.

Husker du Tom Cruise i filmen Cocktail? Han var ganske pæn men også temmelig ferm, når der skulle mikses cocktails. Vi nærmer os jul, juleferie, nytår og sikkert en masse afslapning, fis og spas. Og hvem siger, at der kun skal serveres rødvin i højtidsdagene? En hjemmeside med opskrifter på drinks til alle lejligheder hjælper på vej.

Af journalist Aage Krogsdam

Vi er netop ankommet til det firestjernede Bandholm Hotel, der ligger ved havnen i Bandholm med udsigt over Smålandshavet. Vi skal ind og afprøve en gourmetmenu, som hotellet er berømt for i hele landet.

I Danmark er vi vilde med store bøffer og lækre salater, uanset om det er sommer, vinter, forår eller efterår. Og vi er ikke specielt glade for at skulle gå på kompromis, når det gælder aftensmaden. Men det er nok de færreste, der er helt med på idéen om at skulle bruge en stor del af hverdagen på at tilberede komplicerede og tidskrævende retter. For hvad er mere irriterende end at skulle bruge flere timer foran komfuret, efter at man har haft en lang arbejdsdag. Men det er der heldigvis en løsning på! 

Restaurationsbranchen er nemlig på vej i en retning, hvor det er nemmere og billigere at bestille lækre anretninger direkte til døren. Også selvom der er tale om en lækker bøf med frisk salat. Det betyder, at det danske folkefærd nu har fået en helt unik mulighed for at kombinere dagligdagen med aftensmad på højt niveau.

Danskerne tager godt imod bøffer leveret til døren

 Man kunne tro, at det ville være svært for folk at acceptere, at takeaway kan have et højt niveau. For hvordan kan man levere en lækker bøf, der har ligget i en køleboks? Men sådan blev det slet ikke. Vi danskere har faktisk ret stor tiltro til, at mad på bud – så at sige – kan være et lækkert alternativ. Hver dag vælger flere og flere danskere at bestille komplicerede retter til døren, og det gør, at restaurationsbranchen pludselig ser et nyt potentiale. Og det har bøfhuset Bones gjort.

For hos det anerkendte bøfhus, der efterhånden findes i de fleste af landets større byer, har man øjnet en mulighed for at servicere sine kunder på en alternativ måde. Take Away er blevet så smart, at man faktisk har svært ved at pege på forskellen mellem denne oplevelse og oplevelsen af, at man sidder på en af deres fine restauranter.

Men hvor værdikæden bliver længere, er det også vigtigt, at man holder tungen lige i munden, for hvis der er noget, man som restaurant ikke må risikere, er det, at man pludselig går på kompromis med den høje kvalitet.