AUSTRALIEN: Fra januar måned 2016 vil befolkningen i Sydney i Australien kunne opleve dansk madkunst, når Michelin restauranten NOMA åbner en filial i Sydney Harbour, i distriktet Barangaroo.

ISTID: Lav din egen yoghurt-rababer is, som mor lavede den. Is er skønt om sommeren, og det er slet ikke så svært at lave en velsmagende hjemmelavet is.

BÆREDYGTIG: Tre grise på det kendte spisested Elmely Kro skal fodres med køkkenaffald og dermed være med til at skabe en bæredygtig kro.

HELSINGBORG: Gennem venner og bekendte havde min kone og jeg hørt om restaurant Kitchen & Table, der ligger i Grand Hotel i Helsingborg kun 300 meter fra Scandlines færge terminal.

SKÅNSK GOURMET: Ikke færre en otte Skånske restauranter i Malmø, Helsingborg og Skanör-Falsterbo inviterer i maj til en gourmetoplevelse på højt plan og til priser, der ligger langt under det normale.

ØKOLOGI: Det skal være lettere at finde det lokale, økologiske kød. Derfor har Økologisk Landsforening oprettet en hjemmeside, der viser vej til den nærmeste gårdbutik.

ROMETIKET: Dansk design er kendt i hele verden. Det nyeste eksempel på en prisvinder inden for design er en etiket udarbejdet af reklamebureauet Enteneller.

LIGE TIL AT SPISE: Kokoskvark med mangokompot er den ultimative dessert, og så kan den laves kalorielet.

KLARET SMØR: Mange kender processen med at klare smørret, således at mælkeproteinet og sukkerstofferne fra mælken og vandet falder til bunds.

VIN: Danske turister i Østrig ved godt, at landet producerer vin – endda fremragende vine, men disse vine er ikke så kendte som vine fra verdens traditionsrige vinlande.