GRØN FREMTID: Den ambitiøse økologiplan for Danmark øremærker de næste tre år 58 millioner kroner til økologisk omstilling af offentlige køkkener.

UKENDT STORBY: For mange er Beograd måske ikke det første valg, når man tænker storbyferie. Måske har vi i vores del af Europa ikke helt opdaget hvilke perler, der ligger mod øst og venter på os.

GOD MAD: I Studiestræde ligger den allerbedste restaurant i København ifølge gæsternes rating på DinnerBooking: Restaurant Krebsegaarden.

GOD MAD: Næsten 130.000 gæster var, hvad køkkenet på Madklubben Vesterbro måtte betjene i 2014. Dermed har Vesterbro Danmarks mest besøgte restaurant.

SUND FORNUFT: De første Ø-mærkede varer kom frem på hylderne for 25 år siden, og siden dengang har danskerne købt økologi i en støt stigende kurve.

SUND MAD: Efter december og nytårets madorgier er det på sin plads med noget let og sundt, og citrusfrugter ligger godt i maven.

SUNDHED: 3 ud af fire danskere vil gerne have kødløse dage, viser en undersøgelse fra A&B Analyse.

GOD MAD: Lykkeberg gammeldags modnede sild kan nu smykke sig med titlen Årets Fiskeprodukt 2014. Familievirksomheden Lykkeberg Sild har siden 1899 fremstillet de modnede islandske sild.

LÆKKERIER: Ved første øjekast ser den store julebuffet i hotellets store sal ud som alle andre jule-buffeter. Men når man først er gået "ombord" i den indbydende buffet, får smagsløgene en fantastisk oplevelse.

DESSERT: Juledesserten Ris a la mande er julens højdepunkt, og den serveres i langt de fleste danske hjem juleaften.