MADVANER: Vi får hele tiden at vide, at vi skal spise mindre kød. Men for mange er det svært at vide, hvad vi så skal spise? Hvis du er tabt for inspiration kan du søge efter opskrifter på nettet, hvor du kan få hjælp til at lave mange lækre vegetarretter.

LIVSSTIL: Danskerne har altid været glade for at drikke alkohol. Gennem de senere år er der dog sket i skift i, hvem der drikker den største andel – unge eller gamle. Og hvorfor? Alkohol er ikke jo direkte sundt, men dens virkning er måske ikke så usund endda?

SPISESVAMPE: Vi danskere er blevet glade for at spise svampe. De bruges i mange retter, og salget er kun gået op i de seneste år. Imidlertid bliver en stor del af svampene importeret, selvom de danske faktisk er mere bæredygtige. Mange danske svampe bliver nemlig dyrket i eksempelvis hestemøg.

MAD OG HYGGE: I den lille landsby Sdr. Bjert, der ligger cirka syv kilometer sydøst for Kolding, finder man Sdr. Bjert Kro. Den nuværende bygning er fra 1855 og renoveret i 2002. Forud for byggeriet i 1855 havde der i byen allerede været en kro, som oprindelig blev bygget helt tilbage i 1759.

FORBRUG: En undersøgelse foretaget af Coop viser, at vi forbrugere brander os igennem vores madvalg. Længe har undersøgelserne vist, at der var flere, der sagde, at de købte økologisk, end der egentlig var salg i økologi, og det alene er selvfølgelig en klar indikation på, at vi som forbrugere godt ved, at det vi køber, fortæller noget om os som personer.

GRØNTSAGER: Husk at bruge en masse grøntsager og frugt til dine julemenuer. I jule- og nytårsdagene får danskerne som regel ret fed mad, men de mange kalorier kan reduceres ved at bruge friske grøntsager, uden at det går ud over de traditions juleretter.

FORBRUGERTRYGHED: De økologiske landmænd, virksomheder, forbrugere og andre ildsjæle går nu i gang med at udvikle et nyt mærke for fremtidens økologi.

GRÆKENLAND: Duften af grillmad rammer min næse, mens jeg sidder i solen på en havnerestaurant i den lille ø Meganisis største by Vathi. Det er min sidste dag på øen, og da jeg endnu ikke har smagt lammekød – det skal man, når man besøger Grækenland – har jeg bestilt en lammekotelet.

ÆBLER: Elever fra Rinkenæs Skole vil sammen med Jesper Kock fra Det sønderjyske Køkken lave gode og sunde retter med æbler til Gråsten Æblefestival. Og alle kan få lov at smage de lækre sager ved Æblefestivalen på fredag, hvor op mod 800 børn vil være samlet på havnen i Gråsten.

RESTAURANTER I TOPKLASSE: I Frederikssund og omegn ligger der adskillige skønne restauranter med god mad, og vi har spist på flere af dem.