Sommeren er over os, hvilket betyder, at naturens blomster er blevet befrugtet og begyndt at udvikle sig til nødder, bær og frø.

Sommertid er grilltid - men selvom kvinderne styrer salatkøkkenet, er det stadig mændene, som regerer over grillen, når kødet skal varmes over de glødende kul. Det grønne køkken kan dog sagtens indføres på grillmenuen.

Når Roskilde Festival i denne uge skydes i gang, kan smagsløgene blive ekstra fornøjet af en helt unik rom. Rommen fremstilles af danske Skotlander, der sidste år lagde fire gamle tønder med rom ind i den ikoniske Orange Scene.

FINT AT VÆRE ANDERLEDES: En anderledes grøntsag som ujævne tomater, krumme agurker, skæve peberfrugter og andre uensartede grøntsager har længe været ude i kulden. Men de er på vej ind i varmen igen og tilbage i danske dagligvarebutikker.

RØDVINSREJSE: Global Tours lancerer Pinot ´N´ Ahr Vinrejser, der er et rejsekoncept med individuel frihed, og så skulle der være sikkerhed for helt ekstraordinære røde vinoplevelser.

PÅSKE-LÆKKERIER: Påsken nærmer sig, og det er kun de færreste, der ikke synes, påskeæg og påskeslik er vigtigt. Og faktisk behøver man ikke købe alle sine påskelækkerier. Man kan snildt lave noget af det selv og nyde oplevelsen af at være kreativ og glemme alt omkring sig. Her følger opskrifter og tips til, hvordan du kan dekorere, fortrylle og sætte smag på dine helt personlige marcipanæg.

GASTRONOMI I SVERIGE: 2018 er et stort stjerneår for Sverige. Nabolandet modtog nemlig hele 32 stjerner i den nye Michelin Nordic Guide 2018. Danmark måtte nøjes med 31, hvilket putter Sverige i førertrøjen.

ER DER I VIRKELIGHEDEN EN BAGER GEMT I DIG?
Nu er det snart fastelavn, og selvom man måske ikke lige hopper i et vildt kostume, kan man jo godt sætte tænderne i en lækker fastelavnsbolle eller som her; en fastelavns-muffin. Her får du opskriften til selv at bage dem.

I SKOVENS DYBE, STILLE RO: To danskere bag et kendt og populært restaurantkoncept fra København har besluttet at rykke ud i de svenske skove, nærmere bestemt til Halland. "Stedsans in the Woods" har derfor lanceret gourmet-restaurant i broderlandets smukke natur. Danskerne Mette Helbæk og Flemming Hansen står bag.

BÆREDYGTIGHED: En fjerdedel af danskernes samlede CO2-udledning stammer fra vores kost. Det er derfor afgørende, at man nøje overvejer, hvad man lægger i indkøbskurven.