Gør-det-selv og spar penge på dit nye køkken

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

sponsoreret indhold

 

Køkkenet er et af de rum i et hjem, hvor der er særlig meget aktivitet og i den forbindelse vil der også ske et naturligt slid på køkkenet. Hver dag udsættes køkkenet for både fedtede fingre, varme gryder og pander, stegeos, spild, skarpe knive og vi kunne blive ved. Alt dette er måske i sig selv ikke skyld i behovet for et nyt køkken, men en kombination af dette og meget mere, vil betyde at køkkenet på sigt vil blive slidt, og dermed få brug for en renovering eller udskiftning - noget der sommetider kan vise sig at være en bekostelig affære.

Det behøver dog bestemt ikke være dyrt at renovere dit køkken - særligt ikke hvis du selv kaster dig ud i arbejdsopgaverne. Der findes heldigvis et bredt udvalg af gør-det-selv muligheder og løsninger, når det drejer sig om køkkenrenovering, såvel som så meget andet. Gør-det-selv løsninger vil som oftest lede til væsentlige besparelser, da du slipper for at skulle betale andre for at gøre arbejdet, og samtidig vil du også, ved undersøgelse af markedet, kunne finde både billige bordplader og køkkenskabe, samt hårde hvidevarer til overkommelige priser.

I visse tilfælde drejer det sig måske blot om et ønske om at få nyt køkkeninventar, mens hårde/hvidevarerne ikke som sådan fejler noget. I et sådant tilfælde vil det være oplagt, at du tegner og bygger dit køkken med udgangspunkt i at de nuværende hårde hvidevarer skal bibeholdes og dermed passe ind i køkkenet, da det vil kunne spare dig for et væsentligt beløb.

Køkkeninventar i form af skabe, skuffer og selve rammen til dette, vil som oftest skulle fremstilles efter mål, således at det passer ind i rummet, og til det øvrige inventar, eksempelvis hårde hvidevarer. Dette findes naturligvis i forskellige prisklasser, alt efter hvilke materialer det skal være lavet af, hvor meget der skal bruges og hvordan det skal udformes. Ved at få køkkeninventaret fremstillet efter mål, har du dog samtidig også mulighed for at sætte dit eget præg på, hvordan det skal udformes og sammensættes.

Selvom køkkeninventar som oftest fremstilles efter mål, vil det dog alt andet lige være billigere for dig, selv at montere køkkenet, i stedet for at betale andre for at gøre det.

Ligesom med skabe og skuffer, har du også mulighed for at få bordplader fremstillet efter mål. Dette kan være en god idé, hvis bordpladerne skal udskæres med mange forskellige vinkler, men dette kan du også selv vælge at gøre. Mange bordplader fås i standardmål, hvilket betyder at de har nogle forudbestemt mål Bygger du ikke dit køkken ud fra disse mål, vil det derfor blive nødvendigt for dig, at skære bordpladerne til, for at få dem til at passe til køkkenets mål - dette kan måske lyde meget omfattende, men du er garanteret en væsentlig besparelse ved at gøre det selv. Igen skal du også ved bordpladen være opmærksom på, at materialevalget også vil have stor betydning for prisen på bordpladen.

Ved at undersøge markedet, og så vidt muligt gøre brug af gør-det-selv løsninger, vil du altså kunne spare væsentlige beløb på din renovering

 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.