Guide: Sådan slipper du af med algerne på dit tag

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Døjer du med grønne og brune alger på dit tag? Så er du ikke den eneste. Rigtig mange danskere oplever, at deres tag fyldes af grønne og brunlige alger, som er svære at komme af med. Dette skyldes blandt andet de store mængder nedbør, vi har i Danmark, hvilket algerne elsker. Der er heldigvis hjælp at hente lige her, hvor du finder en guide, som indeholder en række gode råd til, hvordan du kan slippe af med algerne på taget. 

Læs med, og bliv klogere på, hvad du kan gøre. 

Reager, før det er for sent

Selvom det ikke umiddelbart virker til, at algerne kan forårsage en stor skade på taget, så er det vigtigt at reagere hurtigt. Hvis algerne får lov til at sidde længe nok, øger du nemlig risikoen for, at de trænger ind i taget med fugt, hvilket kan ødelægge taget fuldstændigt. Derfor er det vigtigt, at du reagerer hurtigt, hvis algerne hober sig op på dit tag, da du ellers kan ende med at skulle udskifte hele taget, hvilket du ville kunne have undgået. 

Lad professionelle klare arbejdet for dig

Afhængig af mængden af alger samt algetypen bruges forskellige metoder til at få bugt med dem. Typisk skal der anvendes skrappe midler, hvorfor det ikke anbefales, at du selv begiver dig ud i at behandle taget mod alger. Dette er nemlig et meget stort arbejde, hvis ikke du har de rette midler og det rigtige udstyr til rådighed.

Der er derudover en sikkerhedsmæssig risiko forbundet med at arbejde højt oppe på taget, hvorfor der altid bør tages nogle særlige forholdsregler til dette arbejde. Heldigvis er der masser af professionel hjælp at hente derude, hvilket du med fordel kan benytte dig af. Hos clpolering.dk tilbydes eksempelvis algebehandling af tag til en fordelagtig pris, og hvor alle sikkerhedsforanstaltninger tages alvorligt. Klik på linket, og find ud af, hvad firmaet kan gøre for dig. 

Hvordan virker en algebehandling af tag?

Der findes forskellige former for algebehandling af tag afhængig af den pågældende situation. Nogle benytter sig af en almindelig rensning, mens andre anvender højtryksspuling. Mange firmaer benytter sig af en skumbehandling til at foretage algebehandling af tag. Dette skum indeholder nogle særlige ingredienser, som sammen med regn nedbryder algerne på taget. 

Derfor kan processen være forholdsvis lang, men den er stadig meget effektiv. Det kan tage op til 12 måneder, før det fulde resultatet opnås, men det er ofte hele ventetiden værd. I nogle tilfælde gentages algebehandlingen, men dette afhænger af, hvor tildækket taget er, samt hvilken type af alger der er tale om. 

En algebehandling sikrer dig ikke bare et smukt tag, det forlænger også tagets holdbarhed. Det anbefales, at du får foretaget algebehandling af dit tag cirka én gang om året. 

Pas på med giftige midler 

Hvis du selv begiver dig ud i tagrensning, bør du sætte dig grundigt ind i, hvad det er for nogle midler, du anvender. Mange midler er nemlig giftige, og derfor skal der tages nogle særlige forholdsregler. 

Det er derudover vigtigt, at du sørger for at anvende godkendte midler til tagrensning. Hos byggeexpert.dk finder du en masse god viden og brugbare råd i forbindelse med tagrensning. Du kan med fordel klikke på linket og blive klogere på, hvordan du bør rense dit tag. 

Det anbefales dog i langt de fleste tilfælde, at du får professionel hjælp, da du herved er sikret godkendte og ordentlige midler. Derudover slipper du for at skulle kravle rundt oppe på taget, hvor din egen sikkerhed sættes på prøve. 

Hvis du følger ovenstående guide, er du klædt godt på til at bekæmpe algerne på dit tag.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.