Slap af, når du er hjemme fra eventyret

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Indretning har en kæmpe betydning for dit hjem, og hvordan du har det i dine hjemlige omgivelser. Du kender sikkert følelsen af, at dit hjem er rodet og derfor bliver hovedet rodet. Det samme gælder, når din indretning er rodet, og det kan den sagtens være, uden du overhovedet ved det. Derfor bør du gennemgå din indretning på ny en gang i mellem, for at finde ud af hvad der virker, og hvad der slet ikke virker. 

Visualiser den overordnede stil

Når du skal indrette et hjem eller indrette på ny, så er det vigtigt at danne dig et overblik over, hvor du vil hen med din indretning. Derfor er det en rigtig god ide at lave en visionstavle. En visionstavle kan være fysisk eller virtuel. Det handler om at finde billeder, farver, ord osv. som kan beskrive, hvad din vision med din indretning er. Den er vigtigt, fordi sådan en tavle er med til hele tiden at holde dig på den rette vej, så du ikke ender med et forvirret og kaotisk resultat. En visionstavle er også et rigtig godt redskab til at finde inspiration, når man skal kigge efter f.eks. møbler. 

Farver

Farver har stor betydning for et rum. Hvis et rum bliver alt for hvidt, kan det føles koldt og måske endda hospitalsagtigt. Til gengæld kan et sammensurium af farver virke kaotisk og ubehageligt. Derfor er det en god ide at udvælge et farvetema til dit hjem. Du kan finde mange bud på farvetemaer og finde inspiration til at inkorporerer farverne online. Det kan f.eks. være en sindssygt lækker detalje, hvis man vælger nogle farvede gardiner

Valg af materialer

Materialer påvirker også stemningen i et rum. F.eks. passer hør godt ind i et strandhus, hvorimod velour ville blive for tungt at se på. Det er altid vigtigt at vælge materialer af god kvalitet. Derudover handler det også om ikke at overbruge et materiale. F.eks. kan en sofa af velour være et sindssygt lækkert statement piece, men hvis man så har gardiner af velour og puder af velour og stole af velour, så begynder det pludseligt at blive for meget. 

Statement pieces

Det er også vigtigt at have flere lag i indretningen. Det gør man f.eks. med statement pieces. Det kan f.eks. være en sofa eller nogle store lækre gardiner. Husk bare på ikke at glemme detaljerne - også de små - da det er dem, der binder rummet sammen. 

 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.