Nye spisebordsstole: De danske klassikere

Udgivet i Boligindretning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Står du og skal vælge nye spisebordsstole - og er du samtidig en stor fan af klassisk dansk design? Så kan det være svært at vælge dine nye spisebordsstole; mulighederne er nemlig så mange! Derfor har vi fundet frem til 3 af de absolut bedste klassikere i denne artikel, så du nemt kan finde inspiration.

Y-stolen

Y-stolen er en klassiker! Dette er måske et af de mest kendte designs af Hans J. Wegner. Stolen blev første gang designet og produceret allerede tilbage i 1940’erne. Dog ses denne stol stadig i mange danske hjem - og i udenlandske hjem.

Hvad er årsagen til, at vi alle elsker denne smukke stol? En af svarene på dette er muligvis, at den passer godt ind i utroligt mange hjem. Det betyder også, at uanset hvilken stil man har, kan y-stolen nemt passe ind. Stolens design er altså appellerende for de fleste.

Stolen har et stilrent look, som er skabt i lyst træ. Stolen har et flettet sæde, som giver den ultimative komfort, når man sidder omkring spisebordet med sin familie og sine venner. Der er ingen tvivl om, at livet er for kort til ukomfortable stole!

Elbow chair

Hvis du kan lide denne enkle stil, som en y stol bogstavelig talt bringer til bordet, men ønsker en endnu mere enkel stol, skal du overveje købet af elbow chairs. Dette design har samme bløde og stilrene look som y-stolen, dog med endnu mindre detaljer.

Stolen er også en af Hans J. Wegners klassikere - og denne passer også ind i rigtig mange forskellige hjem. Hvis du er til den minimalistiske stil, den romantiske stil - eller hvis du er til retro, kan denne stol bruges!

Til forskel fra y-stolens flotte flettede sæde, har elbow chair et lædersæde. Dette giver også elbow chair et mere simpelt look end y-stolen. Især over de senere år har elbow chairs enkle design inspireret interiørmoden i Danmark!

CH23

Hvis du både kan lide y-stolen og elbow chair, men ikke helt kan bestemme dig for, hvilken du skal vælge, er svaret måske: CH23. Denne stol kan nemlig anses for at være en blanding mellem y-stolen og elbow chair.

CH23 har et lige så simpelt look som elbow chair - dog med et flettet sæde. Denne stols design er også blevet populær over de senere år, og har ligesom elbow chair haft indflydelse på interiørmoden.

Vi håber, at artiklen hjalp dig til at få en smule inspiration, så du er klar, når du skal i gang med at finde nye spisebordsstole!

Senest ændret Mandag, 22 maj 2023 10:30

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.