Hvilke vinduer og døre skal du vælge?

Udgivet i Boligindretning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Hvis du beder et barn om at tegne et hus, så vil der helt sikkert være døre og vinduer i det. Det er noget af det mest essentielle og basale ved et hus. Man kan næsten spørge, om der overhovedet er tale om et hus uden disse to elementer? Så når det kommer til valget af døre og vinduer, så bør man kigge på www.sparvinduer.dk for at søge inspiration og eventuelt gøre sine køb. Men du kan jo starte her med at sørge inspiration til, hvad du skal vælge af vinduer og døre.

Kig på boligens brug

Det giver sig selv, at man har en butik med udstillingsvindue, så skal man bruge et panoramavindue til at præsentere ens varer med samt gerne en automatisk dør at komme ind i butikken via. Hvorimod hvis man har et privat vindue lige ud til fortovet og vejen, så vælger man nok at tone den nederste del af vinduet, så nysgerrige blikke ikke kan kigge ind. Derfor skal man starte med at se på de behov, man har til ens bolig, alt efter, hvad man skal vælge af døre og vinduer. Vi bliver ved det private hjem i resten af artiklen for at holde det relevant for de fleste læsere.

Behovet af specifikke døre og vinduer

Man skal bruge en dør til at komme ind ad. Det kan man ikke undvære. Den dør kan have glaspartier, eller den kan være af metal, hvis man er til den slags. Langt de fleste ydermure har også vinduer i sig. Det kan være de klassiske dannebrogsvinduer, eller man kan vælge nogle, der er mere kvadratiske i det. Som udgangspunkt vil de største vinduer også give mest lysindfald, og lys er vigtigt for ens sundhed. Har man en have eller terrasse, så har man også en havedør hertil. Det kan så være en skydedør, så man kan udnytte lokalets areal mere, uden at skulle tænke på en dør, der skal åbnes indad.

Hvad skal prisen på dine vinduer og døre være?

Man bør med fordel lægge et budget for de vinduer og døre, som man skal bruge. Her skal man også indberegne, om man selv sætter dørene og vinduerne op, eller man får professionelle håndværkere til det. Man kan vælge at sætte nye døre og vinduer op i etaper, men det vil som regel ikke se pænt ud med gamle og nye vinduer og døre ved siden af hinanden. Derfor bør disse etaper ske kort tid efter hinanden.

Senest ændret Torsdag, 24 august 2023 13:12

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.