Småbørnshjemmet og den gode indretning

Udgivet i Boligindretning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Når vi får børn, så er der mange ting, der ændrer sig. Og også boligindretningen må tilpasse sig den nyankomne. Det er ikke barnet, der fylder, for det er alle barnets ting. Der kan bruges meget tid på at overveje, hvordan vi får mest muligt ud af pladsen i hjemmet, når vi byder et nyt familiemedlem velkommen.

Går du med overvejelser om, hvordan jeres hjem skal se ud, når I får en lille ny? I så fald kan du med fordel læse videre herunder, hvor vi ser nærmere på, hvordan du med fordel kan indrette dig, når du har en lille ny på vej.

Legeområder og plads til både børn og voksne

Når dit barns ting flytter ind, så er det enormt vigtigt, at du formår at adskille børne- og voksenområderne i hjemmet. Ellers kan det let blive et kaotisk og rodet hjem, hvor ingen ved, hvor de hører til. Én ting er, at barnet har et børneværelse, men det er ikke ensbetydende med, at alle barnets ting bliver i det tilskrevne rum – og her taler vi af erfaring.

En god måde, så du kan sikre dig, at der holdes gulvplads og orden i "dit og mit" trods legetøj og babyudstyr i samme rum, er ved hjælp af de populære legemåtter fra Hyggi. Med en legemåtte kan du på nem og enkel vis afgrænse den del af stuen, der er til børn og leg – uden at lukke af.

Hyggi legemåtter kommer i mange forskellige design og kan derfor nemt tilpasses hjemmets øvrige indretning. Derudover giver de barnet et blødt og komfortabelt underlag at lege på. 

Tænk opad – og brug højden 

Når vi skal indrette hjemmet, så bør du altid gå efter at udnytte pladsen bedst muligt. For de fleste af os gælder det, at vi allerede er sat i vores hjem, når første barn melder sin ankomst. Derfor handler det altså om at være kreativ, når hjemmet skal indrettes til en lille ny.

Når du skal skabe plads til dit barns ting, så kan du med fordel tænke "opad". Brug væghylder, ophængte skabsmuligheder, kurve og kasser ovenpå skabe og lignende. Jo flere af barnets ting, du kan få væk fra gulvet og op i højden, jo mere gulvplads bevarer du.

Praktik og hygge: Smarte løsninger til børnefamilien

Når du skal indrette dit hjem til din nyfødte, så kommer du langt med at være kreativ og tænke praktisk. Der findes mange gode børnemøbler og elementer, der netop er udtænkt til de mindre hjem. Der er pusleborde, der kan lukke sammen, smarte badekar kan foldes sammen, legemåtter kan pakkes væk efter brug – og meget, meget mere.

Det behøver ikke at fylde hele hjemmet, at I får et barn. Småbørnshjemmet kan sagtens indrettes med plads til alle i familien, og der er mange måder, som det kan gøres både hyggeligt og smart. 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.