Dæk det perfekte middagsbord til dine gæster

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Når du skal have gæster over til en dejlig hjemmelavet middag, vil du selvfølgelig også gerne gøre noget ekstra ud af borddækningen! Du har slidt og slæbt i køkkenet hele dagen, så naturligvis skal borddækningen passe til den energi, du har lagt i madlavningen. Læs med i denne artikel og få inspiration til, hvordan du imponerer dine gæster allermest!  

Møblerne 

Først og fremmest skal vi have styr på møblerne, som gæsterne skal sidde ved. Det går jo ikke, at de sidder på gamle stole, som giver dem ondt i ryggen efter kort tid. Yderligere duer det ikke, hvis bordet er for højt, for lavt eller simpelthen for lille til den mængde mennesker, som du får besøg af. 

Hvis du alligevel står og vil købe et nyt bord eller nye stole, er der ingen tvivl om, at et langbord med y stol altid er et hit. Y stole er ikke blot elegante at se på, de er også yderst komfortable - hvilket betyder at dine gæster uden tvivl ikke vil få ondt i ryggen under middagen. 

Service 

Der er bestemte regler, når det kommer til service - altså knive, gafler, tallerkener, glas og lignende. For eksempel, vidste du så, at knive skal være til højre for tallerkenen og gafler skal være til venstre for tallerkenen? 

Yderligere er normen, at hvis man skal have flere retter og dertil flere sæt bestik, skal man placere bestikket således, at gæsterne arbejder sig udefra og ind. Dette krævet eventuelt et eksempel. Hvis man serverer en salat til foret først og man vil give gæsterne et bestik til dette samt til hovedretten senere, skal man placere salatbestikket yderst. 

Selvom dette er en norm, som har eksisteret i mange år, forsøger folk sig med nye metoder nu til dags. For eksempel eksperimenterer mange med at kombinere bestikket med servietten - hvor servietten er foldet og placeret på tallerkenen, og ovenpå servietten er bestikket placeret. Dette giver hurtigt mere farve til borddækningen og gør den mere hyggelig og uformel. 

Pynten

Vores råd til dig er: Vær ikke bange for farver! Farver giver liv til bordet - og du kan snildt bevæge dig ud i flere farver ad gangen. 

Yderligere er det for tiden, foruden stearinlys, super populært at tage naturen ind i hjemmet - og også ind i bordpynten! Blomster og grene er et hit, når bordet skal dækkes. Sørg dog for, at du pynter et bord, som tager hensyn til dine gæster. Der er ikke noget værre, end når bordpynten er for stor og overvældende - dine gæster vil ikke kunne være i stand til at se hinanden ordentligt.

Senest ændret Tirsdag, 18 juni 2024 10:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.