Online spil er en af de store fritidsaktiviteter herhjemme

Udgivet i Boligindretning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indlæg

Det varierer selvfølgelig, hvad danskerne bruger fritiden på. Når det er sagt, så er der helt sikkert nogle fritidsaktiviteter, som går igen blandt danskerne. En af de fritidsaktiviteter, som boomer for tiden, er de online spil. Flere og flere danskere lader sig nemlig suge ind i spillenes univers, når arbejdsdagen er omme, og tiden er inde til at nyde lidt fritid i rolige rammer. 

Det voksende antal spillere og de udbredte spil

Tilbage i 2012 blev spillemarkedet liberaliseret, og denne liberalisering har gennem de seneste 10 år ført til en stigning i antallet af danskere, som spiller. Tallene lyder på, at ca. halvdelen af danskernes spil i dag foregår på nettet og bruttospilleindtægten (BSI) - ja den er såmænd steget fra 7,8 milliarder i 2012 til hele 10,1 milliarder i 2022. Det skønnes nu, at ca. 20.000-50.000 danskere spiller online. Et af de spil, som der bliver brugt meget tid på på nettet, er kortspillet poker. Netop dette spil er blevet let at gå til, hvilket ikke mindst skyldes den brugbare info på nettet, som blandt andet fortæller om regler for poker samt om kortrangering og specifikke termer i kortspillet. Ved hjælp af denne viden, bliver det ligetil at komme i gang med spillet online, og det er der rigtig mange, som gør brug af. Foruden poker er der også rigtig mange danskere, som bruger fritiden på spil som Fortnite, Minecraft, League of Legends og World of Warcraft. I disse spil kæmper man med og mod hinanden, hvilket også kan være tilfældet i poker, og mange finder et stort fællesskab i denne type spil, hvilket kan være en af årsagerne til, at så mange danskere bruger fritiden på at spille på nettet.  

Danmark sammenlignet med det store udland

Retter man fokus mod det store udland og dernæst sammenligner med Danmark, står det klart, at danskerne er glade for at spille på nettet. Sammenlignet med andre europæiske lande, indtager Danmark en andenplads i forhold til antallet spillere og andelen af spil på nettet. Sverige er den eneste europæiske nation, som overgår Danmark, når det kommer til spillere og andelen af spil på nettet. Uden for Europa er der dog nogle nationer, som er endnu vildere med at spille online. Især er man i Kina og Sydkorea glade for de online spil. Det forlyder, at Kina huser hele 180 millioner gamere, mens omkring 35% af Sydkoreas befolkning er gamere. Også USA, Indonesien, Japan og Thailand er spilleglade nationer. Her er det selvfølgelig vigtigt at holde in mente størrelsen på disse nationer, når man sammenligner med Danmark. Mon ikke, at den danske nation kan følge med langt hen ad vejen, når man tager nationernes størrelse og befolkningsantal i betragtning? 

Teknologiske fremskridt øger interessen for online spil

Når online spil er så udbredte herhjemme og i udlandet, så skyldes det ikke mindst, at der er tale om et marked, som konstant er i rivende udvikling. Nye interessante online spil kommer hele tiden til, mens gamle kendinge finpudses og forbedres. Den teknologiske udvikling står aldrig stille, og det er noget spillebranchen nyder godt af, og som helt sikkert får antallet af spillere til at stige yderligere. For tiden kan man blandt andet glæde sig over spændende teknologi som Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR). Disse teknologier bliver lystigt tilsat de online spil, og de giver spillere en langt mere autentisk oplevelse. Med hjælp fra denne teknologi er det nærmest som at være der selv, når man tænder for det enkelte spils univers. Optimeringen af de mobile versioner er yderligere noget, som forstærker antallet af spillere. Det er blevet let og ligetil at tage sine spil med sig på farten, og kvaliteten er her i top. Det er uden tvivl noget, som mange gør brug af.  

Selvom der findes mange gode film og mange gode streamingtjenester samt podcasts på nettet, får disse fritidsaktiviteter i høj grad konkurrence af de de online spil. Tallene taler sit tydelige sprog - de online spil er og forbliver en af de største fritidsaktiviteter i Danmark. 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.