Fravalg af rejseforsikring kan blive dyrt

Udgivet i Dit liv
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Rejseforsikring er vigtigt, når du rejser til udlandet. Rejseforsikring er vigtigt, når du rejser til udlandet. FOTO: Annie Spratt

TÆNK DIG OM: Hver tredje unge i alderen 18 til 29 år tager chancen og boykotter rejseforsikringen, når de tager på ferie. Det kan dog have store konsekvenser.

Når sommerferien skal planlægges, er det ofte eksotiske destinationer, som er drømmemålet. En ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige Forsikring, viser dog, at hver tredje unge mellem 18 og 29 år fravælger rejseforsikringen.

LÆS OGSÅ: Skandinaver ligner ikke altid hinanden

For dem, som tager chancen og fravælger forsikringen for at spare pengene, kan det dog blive et problem. Det er oftest på en eksotisk ferie, at den rejsende netop kan få brug for en forsikring. Tal fra Gouda Rejseforsikring viser, at de tre lande, hvor flest 18 til 29-årige kommer til skade, er Australien, Thailand og USA. Lande, hvor det blå kort ikke dækker, og hvor behandling af basale sygdomme ofte kan blive meget dyrt.

"Baseret på de skader vi ser, må vi på det kraftigste fraråde, at man rejser til udlandet uden forsikring. En ting er den økonomiske risiko. Noget andet er den praktiske hjælp og støtte, man kun kan få med en rejseforsikring," siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring og uddyber:

"Der er desværre intet nyt i, at mange unge rejser uden forsikring. Men at tallet er så højt, er ubehagelig læsning. Vi får mange henvendelser fra unge, der får ødelagt rejsen på grund af sygdom eller ulykker, og som får den nødvendige hjælp og støtte, så de ofte kan fortsætte deres rejse."

LÆS OGSÅ: 3 anderledes feriedestinationer

Du kan ikke bruge det blå kort i alle lande

Det er ikke i europæiske lande, at den manglende rejseforsikring kan blive et problem – her kan vi nemlig anvende det blå kort. Det er lande, hvor vi ikke kan anvende dette, hvor de unge står overfor udfordringer, skulle de være så uheldige at blive syge eller komme til skade. Der vil nemlig være ingen hjælp at hente, hvis uheldet er ude.

"Det er generelt meget sikkert at rejse, men det er umuligt at forberede sig på sygdom eller ulykker. Derfor spiller man decideret hasard med sin økonomi og sikkerhed, hvis man rejser udenfor Europa uden rejseforsikring. Derfor vil jeg på det kraftigste fraråde unge, at de sparer på rejseforsikringen," siger Dan Kjølhede Laursen.

Her kommer unge oftest til skade:
1. Australien
2. Thailand
3. USA
4. Vietnam
5. New Zealand
6. Indonesien
7. Tanzania
8. Nepal
9. Philpinerne
10. Peru

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring i december 2017 blandt 1168 repræsentativt udvalgte danskere. Kun danskere der rejser til udlandet, er blevet spurgt, om de har rejseforsikring, når de tager på ferie i udlandet.

Så mange har rejseforsikring, når de rejser til udlandet:

• 18-29 år: 66 %
• 30-39 år: 66 %
• 40-49 år :75 %
• 50-59 år: 82 %
• +60 år: 83 %

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.