Sådan får du råd til den perfekte fest med et lån

Udgivet i Dit liv
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Der kan være mange årsager til, at du føler, at det er tid til at fejre og feste. Det kan være bryllup, rund fødselsdag eller bare en stor fest for festens skyld. Årsagerne til fest kan således være mange og endda til tider være for mange. Dette skal forstås på den måde, at fester hurtigt kan blive dyre at holde, og dette kan særligt blive økonomisk overvældende, hvis man står foran et kalenderår, hvor der skal holdes flere fester af den ene eller anden årsag.

I sådan en situation kan det være en idé at søge finansiel hjælp, ligesom mange andre danskere gør, men hvordan gøres dette? Vi vil i nedenstående fremvise, hvordan du på bedste vis kan undersøge markedet for lån. Vi forklarer, hvorfor du bør søge efter et lån hos en dansk sammenligningstjeneste som Fair-lå samt hvad du bør kigge efter.

1. Hvor stor en fest skal du holde?

Du bør stille dig selv spørgsmålet: Hvor mange penge skal jeg bruge til at holde festen, og hvor mange penge kan jeg nå at spare op? Du bør derfor tage et grundigt kig på din privatøkonomi, så du har en realistisk idé om, hvor meget du kan spare op. Du bør endvidere også tage et kig på dine formodede udgifter i forbindelse med festen. Dette kan være svært, hvorfor du bør sætte dig ned og bruge tid på denne opgave. Hvis du planlægger en stor fest med mad, heliumballoner, udklædning og hvor der generelt intet mangler, så kan det naturligvis tage en del tid, men det er ganske fordelagtigt for dig at kende beløbet, så du ved, hvor meget du skal ud at låne.

Når du har modregnet din forventede opsparing med de forventede udgifter, kender du til det beløb, som du står og mangler, hvilket leder os videre til næste punkt i denne guide.

2. Sammenlign lån

Som det er med langt de fleste produkter og ydelser, kan der være penge at spare på at sammenligne priser hos forskellige udbydere. Dette gælder ligeledes for lån, hvor der også kan være penge at spare.

Mange har førhen betragtet lånemarkedet som et uoverskueligt marked at få overblik over, men sådan behøver det bestemt ikke at være længere. I dag kan du nemlig, som nævnt, anvende en online sammenligningstjeneste for lån som Fair-laan.dk, hvor du blot skal indtaste ønsket lånebeløb og alder. Derefter vil der fremkomme en liste med de lån, som matcher lige præcis din søgning. Denne relevante liste kan være lang, idet Fair-laan.dk formidler lån på vegne af mange forskellige låneudbydere. Nævnte side for lån er derfor altid et godt sted at starte, før du beslutter dig for, om du skal optage et lån.

3. Kig efter ÅOP og løbetid

Årlige omkostninger i procent, også kaldt ÅOP, og løbetid er begge to vigtige økonomiske begreber, som du bør være bevidste om, inden du ansøger om et lån.

ÅOP er et inkluderende begreb, idet dette inddrager renter, gebyrer og andre omkostninger i et tal. Du kan derfor danne dig et godt overblik over et lån ved at kigge på dette ene tal.

Derudover bør du også undersøge lånets løbetid, efter at løbetid dækker over den tid, som det vil tage dig at tilbagebetale lånet. Du bør derfor sikre dig, at du på sigt har mulighed for at tilbagebetale lånet inden for lånets løbetid, så du ikke kommer til at fortryde festen.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.