Vores hovedpuder er klamme

Udgivet i Familieliv
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Selv en dyr hovedpude skal skiftes ud efter to til tre års brug. Selv en dyr hovedpude skal skiftes ud efter to til tre års brug. Foto: Søvn & Comfort.

MIDER OG MUNDVAND: Din hovedpude er efter nattens brug sandsynligvis fyldt med husstøvmider, fugt og savl - og du skifter den statistisk set sjældent ud.

I årevis har vi fået at vide, at det er en god ide at skifte sine hovedpuder ud mindst hvert andet år. Alligevel fortsætter danskerne – især ældre mænd – på hovedpuder fra den gang farfar var ung.

- Selv den bedste og dyreste hovedpude bør skiftes hvert andet eller tredje år. Det overrasker mange, indtil de bliver klar over hovedets vægt, sved, savl og den slags. Det sætter hovedpuden på en hård prøve, siger ergoterapeut og medejer af Søvn & Comfort, Berit Kloster.

Vask slider også
Det er en rigtig god ide at vaske hovedpuderne jævnligt, men det slider og nedbryder puden.

- Også selv om man følger vaskeanvisningen nøje. Men det er klart, at det frisker puden op og giver en fornemmelse af velvære, siger Berit Kloster.

Samtidig forringes pudens evne til at støtte for hver nat.

- Vi glemmer ofte hvor meget hovedet vejer, og hvor meget sved og savl en hovedpude skal absorbere i løbet af natten. Ingen hovedpude på markedet er optimal i mere end to til tre år, mener Berit Kloster.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.