Få råd til at rejse med de billigste kviklån

Udgivet i Økonomi
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

“At rejse er at leve” er i dag et anerkendt citat blandt danskerne, fordi vi er mange som ser en stor værdi i at besøge nye steder og opleve forskellige kulturer rundt omkring i verden. Det berømte citat findes i H.C. Andersens ‘Mit Livs Eventyr’ fra 1855, og på trods af at tiden dengang var en anden, har det blot fået mere værdi for vi danskere i dag.

Men rejser koster penge, og det kan indimellem blive en hindring når ønsket om en rejse er stort. Derfor vil vi i denne artikel guide dig til, hvordan du kan finde frem til et af de billigste kviklån til at realisere ønsket om en rejse.

Hvad er fordelene ved et kviklån?
Der er nogle naturlige fordele ved at låne penge. Det kan medvirke til at du får et nemmere og bedre liv, når bekymringerne om udgifter og økonomien generelt bliver færre. Samtidig er det en hurtig proces, når du vælger at optage et kviklån - det betyder, at du kan have pengene på din konto indenfor meget kort tid.

• Det er let at optage et kviklån. Du kan sidde hjemme i sofaen, når du søger et kviklån og opleve at lånet bliver godkendt allerede inden for få timer. Dernæst vil pengene kunne være på din konto inden for 24 timer.

• Mere overskud i hverdagen. Hvis du er typen som nemt bruger tid og energi på at bekymre dig om økonomien, kan et kviklån bidrage til at få betalt de store regninger og dermed giver dig ro i sindet. Du skal dog huske på at lånet skal betales tilbage, hvorfor bekymringerne kun forsvinder, når du har styr på afbetalingen de næste måneder.

• En glæde ved at have råd til de ting du drømmer om. Det kan eksempelvis være at du via dit kviklån endelig får råd til den rejse, du længe har gået og planlagt men endnu ikke har haft penge til at realisere.

3 tips til at finde frem til det billigste kviklån
Det er vigtigt først at pointere, at man ikke per definition kan sige, at dét kviklån er billigere end de resterende. Men du kender formentlig til en, som før har taget et forkert kviklån og derfor har stået overfor gæld. I den forbindelse kan man hurtigt tænke at alle kviklån er uoverskueligt dyre, men det er ikke tilfældet. Det gælder dog om at kende til vigtige parametre og foretage en fornuftig sammenligning af lånene på markedet. For hvis du eksempelvis ønsker at låne 10.000 kroner, kan der være stor forskel på hvor stor en omkostninger det bliver for dig.

Tip 1: lav et budget
Før du overhovedet påbegynder søgningen af et kviklån, er det et godt råd at du starter med at lave et budget over din privatøkonomi. Sørg i den forbindelse for at være realistisk angående både indkomst og udgifter, så du sikrer dig at budgettet er retvisende.

Med budgettet bliver du klogere på dit nuværende og fremtidige rådighedsbeløb, hvilket du skal bruge i søgningen efter et kviklån. Rådighedsbeløbet viser dig hvor mange penge, du har råd til at afbetale i måneden og skal derfor have stor indflydelse på, hvilket lån du vælger.

Tip 2: brug en sammenligningstjeneste
Et andet godt råd er at sammenligne kviklånene på markedet ved brug af en sammenligningstjeneste. Ved at sammenligne lånene kan du hurtigt frasortere de lån, som enten ikke matcher dine behov eller frasortere de lån, som simpelthen ser for dyre ud. Derfor er du allerede fra start godt i gang med at sikre dig det bedste og billigste kviklån.

Tip 3: Kend til de vigtige parametre
Det tredje og sidste tip er, at du sætter dig godt ind i de parametre, som har indflydelse på lånets pris. Der findes blandt andet disse parametre:

• Rente
• Løbetid
• Gebyrer
• ÅOP

Sæt dig godt ind i alle fire parametre og sørg derefter for at finde det lån, som vil være det billigste for dig. Et billigt kviklån viser sig nemlig først rigtigt, når du sætter det i forbindelse med din privatøkonomi.
Har du eksempelvis et lille månedligt rådighedsbeløb, vil det bedste og billigste kviklån være et lån som har en lavere rente og en længere løbetid.

Husk også på at de fleste låneudbydere pålægger lånet forskellige gebyrer. Det er ikke altid de fremstår lige tydeligt ved første øjekast, hvorfor det er vigtigt at du læser lånevilkårene godt igennem, inden du skriver under på kontrakten.

Senest ændret Torsdag, 18 oktober 2018 13:58

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.