×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 143

Baskerlandet – malerisk og forførende

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
San Sebastian er en sprudlende by. San Sebastian er en sprudlende by. Foto: San Sebastián Turismo.

LANDET I LANDET: Turister har masser af muligheder for at opleve både kultur og natur samt to spændende storbyer i denne lidt ukendte del af Spanien, der kaldes Baskerlandet.

Helt oppe mod nord i Spanien, ved havet og med grænse til Frankrig, ligger det, som er en meget anderledes del af Spanien med eget sprog og en særdeles spændende kultur.

Der er al mulig grund til at holde ferie netop i Baskerlandet, selv om det er et område, der ikke just er kendt hos de store charterselskaber – eller måske netop derfor.

Der er mulighed for at opleve en helt speciel og meget venlige atmosfære, de store byer og de mange naturoplevelser. Samt ikke mindst fornemme den selvstændighedsfølelse, som præger befolkningen. Langt op i Frankrig spiller basker-kulturen en særlig rolle.

Nyd natur, hav og klima

Havet spiller også en rolle, når turister strømmer til Baskerlandet år efter år. Den ene maleriske lille havneby efter den anden ligger langs kysten, og det er muligt at følge smukke naturstier i landskabet. I baglandet ligger markedsbyer og klostre og bjergområderne klar til at blive opdaget.

Baskerlandet har meget industri og er tætbefolket, men naturen spiller en stor rolle, og der er al muligt grund til eksempelvis at besøge Urkiola park, som har været et mål for pilgrimme på vandring siden Middelalderen.

San Sebastián er kosmospolitisk

Bilbao og San Sebastián er de store byer i Baskerlandet og kendte i Europa langt ud over Spaniens grænser. Bilbao er det vigtige industrielle og økonomiske center men vel at mærke uden at det er gået ud over et historisk kvarter og den gotiske katedral.

san-sebastian-balkonerSan Sebastian derimod er nok mere tiltrækkende som et kendt feriested gennem århundrede og har bevaret sin helt specielle kosmospolitiske udstråling med sine mange musik- og filmfestivaler og masser af natteliv.

Byen byder turisten velkommen med smukke arkitektoniske bygninger, og det er muligt for en tid at bruge de mange strande og havet til afslapning – hvis bylivet føles hektisk.

Guggenheim trækker

Den største turistattraktion – udover natur, hav og strande - er Guggenheim museet i Bilbao. Museet er blevet symbolet for Bilbao som en kulturens by, og museet repræsenterer en meget stor del af europæisk kunst fra det 20. århundrede. Lige nordøst for Bilbao ligger byen Guernica, som er under den spanske borgerkrig blev udsat for et voldsomt bombardement.

Det inspirerede den spanske maler Pablo Picasso til at male sit vel nok meste kendte maleri af samme navn.

Senest ændret Tirsdag, 23 august 2016 15:52

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.