Solferie i paradiset på Maldiverne

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Maldiverne er nøjagtig så fantastiske, som man hører om. Nu kan du flyve direkte dertil fra Billund med Primo Tours. Maldiverne er nøjagtig så fantastiske, som man hører om. Nu kan du flyve direkte dertil fra Billund med Primo Tours. Foto: Primo Tours.

VINTERFERIE: Efter en skøn september er det rigtigt blevet efterårsvejr. Det betyder, at mange solhungrende danskere længes efter palmer og varme.

Et af de steder, hvor der garanteret er begge dele, er på øgruppen Maldiverne i Det Indiske Ocean. Her lokker et behageligt klima med omkring 30 grader, sol og kridhvide strande og skønne laguner med azurblåt vand.

LÆS OGSÅ: Maldiverne er kommet tættere på

palmer-maldiverne-solnedgangParadis i Det indiske Ocean

Langs den hvide sandstrand står de skyggefulde kokospalmer helt ud til vandkanten, mens der i det dejlige vand skjuler sig et vulkanudbrud af farver i det flotte koralrev. Hver ø har sit eget koralrev, som omkranser lagunen.

Men ellers er øerne fyldt med farvestrålende blomster og masser af grønne kokospalmer i alle størrelser, hvis grene og blade vejrer blidt i den lune vind, der hersker på øerne.

Alt dette kan du opleve og meget mere, hvis du trænger til en afslappende badeferie i paradiset, som Primo Tours med god grund kalder Maldiverne.

bungalov-strand-maldiverne-azurblaa-havFlyv direkte fra Billund

Bureauet flyver direkte til Maldiverne fra Billund i perioden fra 20. december til 11. april hver eneste uge. Selv om flyveturen tager cirka 14 timer, kan du slappe af og få dig en blund, inden du lander i den internationale lufthavn i Gan.

Primo Tours er det eneste danske selskab, som flyver direkte fra Danmark til øgruppen, dog med tekniske mellemlandinger undervejs for at tanke brændstof.

Fra lufthavnen fragtes gæsterne med speedbåd til Canareef Resort, hvor rejsebureauets danske guider står klar til at modtage dig. Her indkvarteres du i bungalows, der ligger lige ud til det blå hav.

Ø-paradiset Maldiverne består i virkeligheden af omkring 1200 koraløer, der ligger på det geologerne kalder atoller, i alt 26. Ud af de mange øer er 310 beboet, og her bor godt en halv million mennesker.

maldiverne-dykning-koralrev-ferie-rejserDykning og snorkling

Når du er på resortet, kan du slappe af og nyde stranden hver dag, men du kan også tage på dykninger. Enten med snorkel eller med iltflaske på ryggen.

Eller du kan komme på fisketur, hvor det er muligt at fange barracudaer og eventuelt store makreller.

På Canareef er der en dejlig restaurant, hvor der er stor buffet hver dag. Her kan du smage på en lang række retter, som er en blanding af asiatiske og internationale køkkener samt et stort udbud af forskellige friske salater.

Af andre faciliteter kan nævnes to store svømmebassiner, tennisbaner samt en butik med lidt dagligvarer og souvenirs. Og så naturligvis dykkercenter, hvor du kan få kursus i dykning og kan leje dykkerudstyr og eller snorkeludstyr.

strand-maldiverne-ferie-rejserFarverigt koralrev og skønne strande

Har du ikke prøvet at dykke før, lærer du det hurtigt af de dygtige instruktører, inden du vover dig ud under havets overfalde.

Alle kan finde ud af det. De første gange naturligvis med instruktøren som guide.

I det klare saltvand ses fisk og koraler i alle regnbuens farver - en fantastisk farvemosaik, som er næsten ubeskriveligt, men som skal ses.

Det er et fantastisk skue i farver, hvor mere end 1000 forskellige fisk lever sammen med 400 bløde og hårde koraler, der alle er levende væsener.

Desuden giver revet liv til flere tusinde arter af snegle, muslinger og konkylier samt tusinder af skaldyr, søanemoner, søstjerner, søpølser med flere. Blandt de mange mindre fisk finder vi den lille søhest, som er på listen over udryddelses truede dyr. Tilbage på stranden kan man nyde det hele fra en anden vinkel.

Pas på koralrevet

Man skal dog huske, at koralrevet er levende, og derfor er der regler for, hvordan man skal opføre sig her. Man må eksempelvis ikke smide affald i koralhavet, og man må heller ikke stå på revet, fordi man derved kan dræbe både koraler og det mikrobiologiske liv, der findes i hver enkelt koral.

Alle forholdsregler er lavet for at beskytte det meget følsomme rev og alle dets fisk og planter.

Ud over de mindre fisk kan man også møde delfiner, skildpadder, rokker og ufarlige hajer på turen i den smukke verden under havet.

Læs om Maldiverne på Primo Tours.

Senest ændret Torsdag, 20 oktober 2016 13:35

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.