Rom blev ikke bygget på en dag

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Colloseum er en af de mest markante bygningsværker i Rom. Colloseum er en af de mest markante bygningsværker i Rom.

DEN EVIGE STAD: Rom er et af verdens største kulturskatte. Byen, også kaldet la Città Eterna (den evige stad), er i dag et moderne kosmopolitisk centrum, og er med rangeringen som den tredjemest besøgte turistdestination i EU et meget populært rejsemål.

Man skal ikke befinde sig længe i byen før, man forstår hvorfor. Fantastiske monumenter, kirker og pladser pryder byen som stjerner på en skyfri stjernehimmel.

LÆS OGSÅ: Ferie på den skønne Amalfikyst

Byen er oprindeligt bygget på syv høje, og når man slentrer rundt, mærker man hurtigt tidens historiske vingesus, og intet sted på jorden har de forskellige tidsperioder sat tydeligere spor – som årringe i et træ.

Alle veje fører til Rom

Har du stadig ikke lagt planer for påskeferien, og har lyst til at begive dig på et fantastisk eventyr, er der ikke noget sted mere oplagt sted end Rom. Vejret i Rom er i øjeblikket perfekt til en storbystur, så læg dit uldundertøj derhjemme og erstat dem med T-shirten og solbrillen.

Billetpriserne er overkommelige og kan, hvis du køber dem i god tid, anskaffes til under 1.000 kroner. Det kan i den grad betale sig at booke et hotel centralt, da du sagtens kan få en god lokation til forholdsvis billige penge. Et område særlig anbefalelsesværdigt er bydelen, Trastevere. Intet sted er om aftenen smukkere end der. Et orange skær fra de mange hyggelige restauranter hersker i området, og pladserne er fyldt af glade mennesker og god stemning. Ikke langt fra Trastevere er den smukke og karakteristiske flod, Tiberen.

En af de mange fantastiske ting ved Rom, at du på hvad der føles som ingen tid, kan krydse hele det centrale Rom.

rom-tiberen-storby-ferie-storbyferie-rejserEn anden måde at opleve Rom

Hvis du, som du bør, befinder dig næsten hele dagen ude i det blå, bør du overveje alternative transportmuligheder.

Romere er ikke ligefrem pædagogiske i deres kørestil, og byen er ikke særlig bilvenlig. Der er heller ikke en særlig udbredt kultur for at cykle i Rom, og det er næsten synd at befinde sig indenfor i en bus eller en sporvogn, mens du bevæger dig fra et sted til et andet.

Til gengæld er brugen af et segboard utroligt populært. Det er en meget effektiv og afslappet måde at komme rundt i byen på. Hvis du ikke har prøvet det før, er der flere udbydere af segboards, der tilbyder en prøvetime, og som efterfølgende har guides med indgående viden om byen til rådighed. Hvis du er den mere uafhængige type, og gerne vil "køre på opdagelse" alene eller med dine medrejsende, kommer der her et par tips til mulige destinationer.

LÆS OGSÅ: EB

Roms mange seværdigheder

• Colosseum: I Alle rejsetips bliver der opfordret til at besøge den tidligere kamparena. Stedet er udødeliggjort i filmen Gladiator, og du bliver bestemt ikke skuffet i virkeligheden. Bag Colosseum tårner noget næsten endnu mere fantastisk op: Ruinerne fra en meget velholdt del af Romerriget dateret hele vejen tilbage til før Kristus. Du kan næsten forestille dig de gamle romeres hverdag, når du står i midten af ruinerne.

• Pantheon: Få monumenter er mere imponerende end Pantheon. Templet der blev opført omkring 120 e.Kr. er øjestenen i det inderste Rom. En fuldstændig perfekt kuppel i loftet møder dine øjne, så snart du betræder templet indefra.

• Den spanske trappe: Den spanske trappe, med det misvisende navn, da den ikke rigtigt har noget med Spanien at gøre, og hele det omkringliggende område har en stemning, som man ikke finder andre steder. Trappen er indkapslet af på den ene side et fint springvand, og på den anden side en gammel kirke med stemningsfyldte cafeer som ramme.

Selvom det er mere sikkert at køre rundt på segboards end så meget andet i det myldrende Rom, kan uheldet alligevel være ude. I så fald kan du klikke her for at blive klogere på lovgivninger og dine rettigheder som ansvarlig for uheldet såvel som offer.

Lad dig ikke skræmme af det temperamentsfulde ydre. Romerne er utroligt venlige, sjove og imødekommende. Så hvis du har mod på det, bør du sætte dig ned på en af de mange pladser med et par øl og samtale med de lokale. God tur!

Senest ændret Mandag, 17 september 2018 11:49

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.