God ferie og nok søvn hænger sammen

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En god nattesøvn er vigtig for en god ferie. En god nattesøvn er vigtig for en god ferie.

FERIE OG REJSER: Der er altid stor fokus på, hvordan du kan sove bedre i dit hjem, hvilken seng du skal have og hvordan klimaet i soveværelset skal være.

Dette er forståeligt da vi som mennesker er afhængige af søvn, og da dårlig søvn kan ødelægge vores dag.

På trods af, at der er stor fokus på søvnen, er der langt mindre fokus på, hvordan vi sover, når vi er på ferie. Det er da synd, for vi skal jo ikke kun have en god søvn for at være friske på arbejdet. Vi skal som mennesker også have søvn, for at kroppen og sindet kan restituerer og lade kroppen op til en ny dag. En ferie kan hurtigt blive ødelagt, hvis din søvn ikke har været god.

Derfor er det vigtig med en god seng på ferien

Der er ikke langt fra en dårlig nattesøvn til frustration over resten af feriens indhold, hvis du kort sagt er mere træt i hovedet eller kroppen, når du vågner, end da du ankom, og dette ikke skyldes et heftigt kig i mini baren eller en aften i byen dagen forinden.

Sengen er naturligvis en af de primære faktorer, for at du får en god nattesøvn på din ferie, det kan være svært at skulle vende sig til en ny seng, når man er på ferie, og mange gange er hotellers senge meget bløde.

Selvom det kan være dejligt at have en kæmpe seng, man kan boltre sig i, kan det være en dårlig idé at vælge et hotel værelse med en stor seng. Der er nemlig stor chance for at, hvis du vælger en mindre seng vil den ligeledes have en fastere madras, og du vil kunne sove lidt bedre.

Vælg det rigtige hotel

Søvnen betyder utrolig meget, for hvor udhvilet og veloplagt vi er, når dagen gryr, derfor kan det også godt betale sig at kigge på anmeldelserne for de enkelte overnatnings muligheder, du kan vælge at overnatte på et hotel, hvor du ved, at her har de nogle af de bedste senge, og du derfor kan sove godt, en god liggekomfort har stor betydning for, om du får balance i søvnen. Af og til er det ikke altid det dyreste hotel, der får mest kredit på komforten.

Som udgangspunkt får man hvad man betaler for, uanset om det skal være billigt, af højeste kvalitet eller enormt autentisk, men selv for en ganske lille pris kan man få en vellykket nattesøvn.

Hvis sengen er langt fra behagelig i forhold til dine behov, skal du aldrig holde dig tilbage med at spørge efter et andet rum. Blot gør opmærksom på at det er sengen du utilfreds med, således at du får et rum med en anden seng. Husk på at hotellet går op i at deres værelser er gode at sove i, da der er, hvad de lever af.

Ingen nattero i stobyerne

Når du vælger at holde ferie i en storby, vil der naturligvis være en del støj, fra byen, måske også fra gangen og nabo værelserne, det hører sig med – men der kan oftest korrigeres, hvis det viser sig at støj niveauet på netop det værelse du har fået tildelt er alt for slemt og du ikke får lukket et øje den halve nat, eller klimaanlægget er helt , og du har måtte sove for åbne vinduer for at holde varmen ud, er det næsten altid muligt at skifte værelse, spørg hotellets personale, hvis dit værelse ikke lever op til forventningerne.

Går din ferie til et dejligt varmt sted, hvor dyner ikke er nødvendige, er der mange steder, som slet ikke har dyner. De fleste hoteller ved godt, at skandinaver sover bedst med dyner og ikke tæpper eller andre ting, så kan der være en rigtig god ide at kontakte hotellet i forvejen og bede om at få dyner og /eller puder, så de ligger klar på jeres værelse.

Senest ændret Onsdag, 27 september 2017 06:08

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.